“Ζούγκλα” γύρω από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Κινδυνεύουν το πολιτικό και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καθώς αρχές Ιουλίου, μέσα στο καλοκαίρι, εξακολουθούν να είναι ακαθάριστοι και να έχουν μετατραπεί σε πραγματική ζούγκλα σημαντικοί δρόμοι της Μικρομάνης.

Για την ανύπαρκτη πυροπροστασία στην περιοχή δεχθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους – ιδιοκτήτες κτημάτων της περιοχής και με τη βοήθεια του προέδρου της κοινότητας Μιχάλη Κοτσιλιέρη πραγματοποιήσαμε αυτοψία, η οποία επιβεβαίωσε την αδιαφορία των αρμοδίων τοπικών αρχών και τη μεγάλη επικινδυνότητα της κατάστασης.

Στον σημαντικό αγροτικό δρόμο που χωρίζει το στρατιωτικό αεροδρόμιο από τα κτήματα της Μικρομάνης τα καλάμια και τα χορτάρια έχουν θεριέψει και έχουν μπει μέσα στον δρόμο. Ετσι, όπως είναι, μόνο αγροτικά αυτοκίνητα μπορούν να περάσουν. Την ώρα που περνούσαμε, δίπλα στο αεροδρόμιο προσγειωνόταν αεροσκάφος που έφερνε επισκέπτες από τη Γαλλία.

Συνεχίζοντας, στη βόρεια πλευρά του πολιτικού αεροδρομίου στον δρόμο που τον χωρίζει από τα 50 στρέμματα της απαλλοτρίωσης για την επέκτασή του, η εικόνα είναι ίδια, με μεγάλο κίνδυνο για την προστασία του σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ενας από τους πιο σημαντικούς δρόμους της Μεσσηνίας, στην πύλη εισόδου του νομού και της νότιας Πελοποννήσου από την Ευρώπη, παραμένει εγκαταλελειμμένος κι επικίνδυνος.

Αδιάβατοι από τα χορτάρια είναι και άλλοι γειτονικοί δρόμοι, κάθετοι προς τον περιμετρικό δρόμο του αεροδρομίου.

Εικόνα εγκατάλειψης και ζούγκλας υπάρχει και στον αγροτικό δρόμο δίπλα στον Ξερίλα, στα όρια της Μικρομάνης. Σε αυτόν υπάρχουν και άλλα πιο επικίνδυνα σημεία, όπου γίνεται ρευματοκλοπή από κολόνες, με καλώδια που υπάρχουν στο έδαφος, στον δρόμο, με κίνδυνο να χτυπηθεί από το ρεύμα κάποιος περαστικός ή να προκληθεί φωτιά που με την υφιστάμενη ζούγκλα, θα εξαπλωθεί.

Τέλος, η αυτοψία μας αποκάλυψε ότι στα όρια της Μικρομάνης είναι ακαθάριστος ο Ξερίλας από τα χορτάρια που τουν έχουν σκεπάσει, ενώ σε σημείο που είναι προσπελάσιμος έχει μετατραπεί σε χωματερή με ασυνείδητους συμπολίτες μας να έχουν ρίξει μέσα στο ρέμα σκουπίδια και κάθε είδους άχρηστα αντικείμενα.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μικρομάνης Μιχάλης Κοτσιλιέρης μας επεσήμανε ότι “είναι πάρα πολύ επικίνδυνα τα πράγματα” και μας ενημέρωσε ότι έχει στείλει έγγραφα στον Δήμο Καλαμάτας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει μιλήσει και με τον ειδικό συνεργάτη που του υπέδειξε ο δήμαρχος, αλλά δεν έχει βρει ανταπόκριση.

“Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, να προστατεύσουμε το πολιτικό και το στρατιωτικό αεροδρόμιο, γιατί ανήκουν στην Κοινότητα Μικρομάνης”, σημείωσε ο πρόεδρος και κατέληξε, φανερά ανήσυχος: “Δίπλα υπάρχουν καύσιμα, αν πιάσει φωτιά, θα καεί όλη η περιφέρεια, όλο το αεροδρόμιο”.

1b (1) 1b 1c 1d (1)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response