ΗΠΑ: Ένοχη δήλωσε η μητέρα του 6χρονου που πυροβόλησε τη δασκάλα του

Κοινοποίηση:
virginia

Η μητέρα του 6χρονου αγοριού που πυροβόλησε, τραυματίζοντας σοβαρά τη δασκάλα του με πυροβόλο όπλο τον Ιανουάριο σε σχολείο στην Βιρτζίνια, δήλωσε ένοχη χθες, Δευτέρα, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής που συγκλόνισε τις ΗΠΑ.

Η 25χρονη Ντέζα Τέιλορ ομολόγησε ότι αγόρασε και είχε στην κατοχή της παράνομα το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό, αρνούμενη ωστόσο ότι έκανε χρήση κάνναβης, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η απόφαση για την ποινή της στην υπόθεση αυτή θα εκδοθεί τον Οκτώβριο.

Σε ξεχωριστή έρευνα εναντίον της από την τοπική εισαγγελία, η Τέιλορ διώκεται για “παραμέληση εποπτείας ανηλίκου” και “έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο επιτρέποντας την πρόσβασή του σε γεμάτο πυροβόλο όπλο” και αναμένει τη δίκη της.

Στις 6 Ιανουαρίου φέτος, ο γιος της, μαθητής της πρώτης δημοτικού, έβγαλε από την σχολική του τσάντα ένα πιστόλι Taurus και πυροβόλησε την δασκάλα του, την 25χρονη Άμπιγκεϊλ Ζβέρνερ.

Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες με τραύματα στο χέρι και το στήθος. Πέραν της ηλικίας του παιδιού, η υπόθεση αυτή συγκλόνισε τον κόσμο όταν η αστυνομία ανακοίνωσε ότι άνοιξε πυρ “από πρόθεση”.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο καιρό μετά το δράμα, οι γονείς του παιδιού διαβεβαίωναν ότι το όπλο τους ήταν αποθηκευμένο σε ασφαλές μέρος και ότι ο γιος τους “υπέφερε από σοβαρή αναπηρία” και έχρηζε ειδικής φροντίδας.

Στις αρχές Απριλίου, η Άμπιγκεϊλ Ζβέρνερ έκανε αγωγή κατά των σχολικών αρχών, τις οποίες κατηγορεί ότι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για τη βίαιη συμπεριφορά του μαθητή αυτού, και ζητάει αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ΗΠΑ, όπου κυκλοφορούν γύρω στα 400 εκατομμύρια όπλα, θρηνούν συχνά θύματα μακελειών σε σχολεία.

Ωστόσο είναι πολύ σπάνιο ο δράστης να είναι τόσο μικρός. “Μόνον” γύρω στα 15 παιδιά κάτω των 10 ετών έχουν ανοίξει πυρ μέσα σε σχολείο από τη δεκαετία του 1970, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων για το ζήτημα αυτό του ερευνητή Ντέιβιντ Ρίντμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: