ΗΠΑ: Ασκήθηκε νέα δίωξη στον Τραμπ – Δεν καταλαβαίνει τίποτα, τους κάνει πλάκα

Κοινοποίηση:
ΤΡΑΜΠ

Σώμα ενόρκων ομοσπονδιακού δικαστηρίου αποφάσισε να ασκηθεί δίωξη στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Carlos Barria) για τις προσπάθειές του ν’ ανατραπεί το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020.

Η πιο σοβαρή υπόθεση
Η υπόθεση θεωρείται η πιο σοβαρή σε βάρος του φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, που ήδη έχει μπροστά του άλλες δυο δίκες.

Ο κ. Τραμπ διώκεται για «συνωμοσία εναντίον του αμερικανικού κράτους», παρακώλυση επίσης διαδικασίας [σ.σ. την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν από το Κογκρέσο την 6η Ιανουαρίου 2021] και απόπειρα παραβίασης των εκλογικών δικαιωμάτων, μετά την έρευνα την οποία διενήργησε ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ.

Ελαβε επιστολή
Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει την Τρίτη 18 Ιουλίου ότι έλαβε επιστολή σε σχέση με την ποινική έρευνα για τις προσπάθειές του να παραμείνει στην εξουσία μετά την ήττα του στις εκλογές του 2020, ένα σημάδι ότι είναι πιθανό να του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση.

Την επιστολή γνωστοποίησε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, σημειώνοντας ότι την έλαβε το βράδυ της Κυριακής. Μια τέτοια επιστολή μπορεί να προηγείται ενός κατηγορητηρίου, επισήμαινε το Associated Press.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η πλεον γελοια μηνυση μεχρι στιγμης. Ειναι 45 σελιδες, τις οποιες διαβασα και σε καποιες αναφορες που εγραφε ο Ειδικος Εισαγγελεας Jack Smith, γελασα με την καρδια μου. Αμφιβαλλω αν εχει τελειωσει Νομικα.
    Οι Δικηγοροι του Προεδρου Trump, εχουν δικαιωμα κλητευσης εγγραφων και προσωπων, που Νομικα υποχρεωνονται να απαντησουν σε συγκεκριμενες ερωτησεις η αιτηματα εγγραφων.
    Με αλλα λογια η δυναμη που εχει η subpoena ειναι πολυ πιο αυστηρη απο μια Ελληνικη κλητευση, που οι περισσοτεροι την γραφουν στα παλαια τους υποδηματα.
    Ας μην ανησυχει κανεις λοιπον.
    Ο Donald Trump θα βγει πιο δυνατος και απο αυτη την γελοιοτητα.

Comments are closed.