ΗΠΑ: Είμαστε απογοητευμένοι από την συμμετοχή Ιρανών Φρουρών στην έκθεση της Ντόχα

Κοινοποίηση:
irgc

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε μια δηλωση την Πέμπτη επικρίνοντας την παρουσία μελών των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης σε πρόσφατη αμυντική έκθεση στο Κατάρ, μια χώρα την οποία οι ΗΠΑ πρόσφατα χαρακτήρισαν «μεγάλο σύμμαχο εκτός ΝΑΤΟ».

Από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπαν ότι είναι «βαθιά απογοητευμένοι και προβληματισμένοι» από την παρουσία Ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων και αξιωματικών του IRGC στην Έκθεση Άμυνας στην Ντόχα του Κατάρ.

«Απορρίπτουμε εντελώς την παρουσία τους στην έκθεση και στην έκθεσή για την θαλάσσια άμυνα, καθώς το Ιράν αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τη θαλάσσια σταθερότητα στην περιοχή του Κόλπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις. «Οι συναλλαγές που σχετίζονται με ιρανικά όπλα υπόκεινται γενικά σε κυρώσεις από πολλές αρχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων που σχετίζονται με την τρομοκρατία και τα όπλα μαζικής καταστροφής».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Κατάρ χαρακτηρίστηκε ως μία από τις λίγες αραβικές χώρες που είναι «μεγάλος σύμμαχος εκτός ΝΑΤΟ» των Ηνωμένων Πολιτειών παρά τους στενούς δεσμούς της Ντόχα με το Ιράν.

Κατά τη διάρκεια της αμυντικής εκπομπής της Τετάρτης, Ιρανοί αξιωματούχοι και μέλη του IRGC παρουσίασαν τους πυραύλους και τα οπλικά συστήματα αεράμυνας τους στην ίδια αίθουσα με τα όπλα των ΗΠΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: