ΗΠΑ: Μειώνεται το στρατιωτικό προσωπικό…

Κοινοποίηση:
us-army

Το συνολικό προσωπικό θα πέσει σε κάτω από 1 εκατομμύριο στρατιώτες για πρώτη φορά σε 20 χρόνια βάσει της νέας πρότασης, με τους ενεργούς να πέφτουν από 485.000 σε 473.000. Αυτός ο αριθμός, σε συνδυασμό με τις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και των Εφέδρων, πάει το σύνολο των ΗΠΑ σε 998.500 στρατιώτες.

Οι αριθμοί της Εθνικής Φρουράς και των Εφέδρων αναμένεται να παραμείνουν στους 336.000 και στις 189.500 για το οικονομικό 2023, αναφέρει η έκθεση. Ο Γκάμπε Καμαρίγιο, υφυπουργός Στρατιωτικών, σχολίασε: «Δεν θέλαμε, καθώς κοιτάζαμε μπροστά στις προβλέψεις στρατολόγησης, να υποστούμε οποιαδήποτε μείωση της ποιότητάς μας».

Είπε στο Bloomberg ότι αναμένει πως ο αριθμός του στρατού θα αυξηθεί ξανά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Όλοι οι εργοδότες, συμπεριλαμβανομένου του Στρατού, αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις ως αποτέλεσμα μιας σφιχτής αγοράς εργασίας που βλέπουμε σε όλη μας οικονομία. Αυτό δημιουργεί πολλές από τις συνθήκες στις οποίες ανταποκρινόμαστε».

Ο Στρατός ζητά χρηματοδότηση 178 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, αυξημένα κατά 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2022, δήλωσε ο Διευθυντής Προϋπολογισμού του Στρατού, Υποστράτηγος Μαρκ Μπένετ.

«Είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε τη δυναμική μας. Δεν χρειαζόταν να δούμε τους λογαριασμούς εκσυγχρονισμού μας ως πηγές μεγάλων μειώσεων οποιουδήποτε είδους», κατέληξε ο Καμαρίγιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: