ΗΠΑ: Με καρδιακή προσβολή ο αρχηγός των πεζοναυτών Ερικ Σμιθ

Κοινοποίηση:
smith

Ο Διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών στρατηγός Έρικ Σμιθ νοσηλεύτηκε μετά από εμφανή καρδιακή προσβολή το απόγευμα της Κυριακής, όπως επιβεβαίωσαν δύο αξιωματούχοι της άμυνας στο USNI News τη Δευτέρα.

Ο Smith εθεάθη για τελευταία φορά δημόσια το απόγευμα της Κυριακής να χαιρετίζει τους δρομείς στη γραμμή τερματισμού για τον Μαραθώνιο του Σώματος Πεζοναυτών στο Arlington, Va.

Σε μια ομιλία την Παρασκευή, είπε στους δημοσιογράφους ότι έκανε τη δουλειά τόσο του διοικητή των Πεζοναυτών όσο και του βοηθού διοικητή της υπηρεσίας, εν αναμονή της επιβεβαίωσης του νέου αξιωματικού υπ’ αριθμόν δύο στο Σώμα Πεζοναυτών, υποστράτηγου Christopher Mahoney. Ο Mahoney έχει προταθεί για ένα τέταρτο αστέρι και για να υπηρετήσει ως βοηθός διοικητής.

Ωστόσο, οι εντολές έχουν “παγώσει” στη Γερουσία, την ώρα που ο Tuberville και ο γερουσιαστής Dan Sullivan (R-Alaska) πιέζουν για να επιβεβαιώσουν τη ναύαρχο Lisa Franchetti ως αρχηγό ναυτικών επιχειρήσεων και τον στρατηγό David Allvin ως αρχηγό του επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Πρέπει να προχωρήσουμε όπου μπορούμε, ιδιαίτερα με τους Κοινούς Αρχηγούς», είπε ο Σάλιβαν στους Military Times την περασμένη εβδομάδα . «Αλλά ελπίζω επίσης να βρω τρόπους να το λύσω αυτό παγκοσμίως».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της Δευτέρας από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ, ΣΩΜΑ Πεζοναυτών – Ο Διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών στρατηγός Eric M. Smith αντιμετώπισε επείγουσα ιατρική κατάσταση το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου 2023 και έχει νοσηλευτεί.

Λόγω της κενής θέσης στο Γραφείο του Βοηθού Διοικητή του Σώματος Πεζοναυτών, σύμφωνα με το 10 USC § 8044, ο ανώτερος αξιωματικός του Σώματος Πεζοναυτών στο Αρχηγείο, το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Υποστράτηγος Karsten Heckl, εκτελεί την καθήκοντα του Διοικητή.

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του Στρατηγού Σμιθ θα ανακοινωθούν αργότερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: