ΗΠΑ – Ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει υπουργείο στον Έλον Μασκ!

Κοινοποίηση:
mc-elon_musk-696x427

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Reuters, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα προσφέρει στον ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX, Έλον Μάσκ, μια θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο των ΗΠΑ ή έναν συμβουλευτικό ρόλο στην κυβέρνηση του, εφόσον διεκδικήσει την προεδρική θέση στον Λευκό Οίκο.

 

Ο Τραμπ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα ήθελε να συνεργαστεί με τον Μάσκ, εάν εκείνος είναι πρόθυμος να αναλάβει μια τέτοια θέση. Αυτή η κίνηση δείχνει την επιθυμία του Τραμπ να προσεγγίσει καινοτόμους επιχειρηματίες όπως ο Μάσκ, οι οποίοι έχουν σημαντική επιρροή στη σύγχρονη τεχνολογία και οικονομία.

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος εξέφρασε επίσης την πρόθεση να εξετάσει την κατάργηση της φορολογικής πίστωσης ύψους 7.500 δολαρίων για συγκεκριμένα νέα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή η απόφαση θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την Tesla, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτές τις φορολογικές ελαφρύνσεις για την προώθηση των πωλήσεών της.

«Οι εκπτώσεις φόρων και τα φορολογικά κίνητρα δεν είναι γενικά πολύ καλό πράγμα», είπε ο Τραμπ στο Reuters μετά από μια προεκλογική εκδήλωση στο Γιορκ της Πενσυλβάνια.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: