ΗΠΑ – Ο αντίκτυπος της μαζικής μετανάστευσης στην ζωή των Ινδιάνων: Ναρκωτικά και απώλεια ταυτότητας

Κοινοποίηση:
usa

Η κατάσταση στην περιοχή του Δαριέν, (γεωγραφική περιοχή που συνδέει τις αμερικανικές ηπείρους, που εκτείνεται σε όλη την επαρχία Darién του νότιου Παναμά και το βόρειο τμήμα του τμήματος Chocó της Κολομβίας) αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, κυρίως με κύρια θύματα τους ιθαγενείς.

Ο Παναμερικανικός αυτοκινητόδρομο καταλήγει σε ένα τείχος ζούγκλας, όπου οι ιθαγενείς της φυλής Εμπέρα-Γουανάαν απειλούνται από τον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει η πολιτική των μαζικών μεταναστεύσεων της κυβέρνησης Μπάιντεν σε συνεργασία με ΜΚΟ και των Ηνωμένων Εθνών. Οι πέντε επικεφαλής ιθαγενείς, γνωστής ως Κομάρκα, αποκάλυψαν σε συνέντευξη Αμερικανού δημοσιογράφου, ότι η μαζική μετανάστευση που προσελκύεται από την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις έχει οδηγήσει την κουλτούρα και τις παραδοσιακές τους αξίες στα όρια της καταστροφής.

Οι αρχηγοί επισημαίνουν ότι η αύξηση των μεταναστών που διασχίζουν τη ζούγκλα για να φτάσουν βόρεια έχει σοβαρές συνέπειες για το περιβάλλον και την κοινωνική δομή της κοινότητάς τους. Η πίεση στους φυσικούς πόρους και η αλλοίωση των παραδοσιακών τρόπων ζωής είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Kαι όλα αυτά, δίχως την άδεια των αρχηγών.

“Έχουμε Ινδούς τώρα που δεν ξέρουν πώς να φυτεύουν καλλιέργειες. Δεν ξέρουν πώς να ψαρεύουν γιατί έχουν επικεντρωθεί στο εμπόριο και τις μεταφορές» είπε ένας από τους επικεφαλής της “αυτόνομης” περιοχής των ιθαγενών. Η ροή των μεταναστών εκτοξεύτηκε στα ύψη σε 350.000 το 2022, 550.000 μόλις το 2023 και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει μέχρι το τέλος του 2024″

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, αρκετοί άνδρες της φυλής  προτιμούν τα «εύκολα χρήματα» από την παραδοσιακή βιοτεχνία και τη δουλειά στη ζούγκλα. Οι μετανάστες πληρώνουν πιλότους σκαφών για να τους μεταφέρουν από τα ποτάμια στους δρόμους. Με τα “εύκολα χρήματα” που πάνε στις τσέπες των ιθαγενών για τη μεταφορά και την καθοδήγηση των μεταναστών, πολλοί άνδρες της φυλής έχουν εγκαταλείψει τα καθήκοντά τους. Πολλοί εξ αυτών έχουν ξεχάσει, πως να φυτεύουν νέες καλλιέργειες και ξεχνούν πώς να κυνηγούν και να ψαρεύουν, ενώ έχει σημειωθεί και εκτόξευση του αλκοολισμού και χρήσης ναρκωτικών ουσιών κυρίως στους νέους, ενώ οικογένειες βιώνουν θραύσματα στις σχέσεις τους λόγω μακροχρόνιων απουσιών μελών τους λόγω “μπίζνας”.

 

Ακόμη, οι τιμές έχουν εκτοξευθεί καθώς χιλιάδες πεινασμένοι μετανάστες παίρνουν τη σοδειά που έχει απομείνει. Το νερό, κύρια πηγή για την καλλιέργεια και για την επιβίωση των ανθρώπων και ζωών, έχει μολυνθεί και από τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω οι μετανάστες αλλά και από πτώματα λόγω πνιγμών που βρίσκονται σε αποσύνθεση. Και τέλος, ενώ προσπάθησαν να θάψουν κάπου τα πτώματα οι ιθαγενείς, τους σταμάτησαν οι τοπικές αρχές.

 

Με πληροφορίες από: nypost.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τελικά αποδεικνύετε παγκόσμια ότι υπάρχει σάπια γενιά τίποτε άλλο αν σαπισαν και η φυλές που ζούσαν αρχέγονα τότε είμαστε χαμένοι για πάντα

Leave a Response