ΗΠΑ: Πάνω από το 50% των trans και non binary νέων σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν!

Κοινοποίηση:
mc-loatki-flag-696x464

Πάνω από το 50% των transgender και non binary νέων σε πολιτείες από τη μία έως την άλλη άκρη των ΗΠΑ σκέφτηκαν σοβαρά να αυτοκτονήσουν τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με νέα έρευνα που αποκαλύπτει την επιδείνωση της κρίσης ψυχικής υγείας ανάμεσα σε νεαρά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το Trevor Project, οργάνωση αφιερωμένη στην πρόληψη των αυτοκτονιών ΛΟΑΤΚΙ+ νέων, ανακοίνωσε τα στοιχεία έρευνας που διενεργήθηκε ανάμεσα σε 34.000 άτομα 13-24 ετών, τα οποία αποκαλύπτουν ανησυχητικά υψηλά ποσοστά αποπειρών αυτοκτονιών, κατάθλιψης και άγχους, τόσο σε συντηρητικές όσο και σε φιλελεύθερες πολιτείες.

Yψηλά είναι τα ποσοστά σε προοδευτικές πολιτείες, ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια και το Όρεγκον.

Τα τρομακτικά στοιχεία

Στην Καλιφόρνια– την πολυπληθέστερη πολιτεία που πρόσφατα υιοθέτησε νόμο για την προστασία των trans νέων- το 44% των ΛΟΑΤΚΙ+ νεαρών σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν και το 14% αποπειράθηκαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, σύμφωνα με την έρευνα.

Ακόμη χειρότερα είναι τα ευρήματα για τους trans και non binary ανθρώπους που απάντησαν στην έρευνα: το 54% σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν και το 19% έκαναν απόπειρα. Επιπλέον, το 70% των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων σε αυτή την πολιτεία δήλωσαν ότι έχουν βιώσει διακρίσεις, ενώ το 62% ανέφεραν ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη για την ψυχική υγεία.

Παρόμοια είναι τα ποσοστά των trans και non binary που σκέφτηκαν σοβαρά την αυτοκτονία και σε άλλες μεγάλες πολιτείες: 56% στο Τέξας, 54% στη Φλόριντα, 50% στη Νέα Υόρκη, 54% στην Πενσιλβάνια, 51% στο Ιλινόις, 54% στο Οχάιο, 55% στην Τζόρτζια, 53% στη Βόρεια Καρολίνα και 52% στο Μίσιγκαν. Επιπλέον, το 16-20% σε αυτές τις πολιτείες δήλωσαν ότι έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ η πλειονότητα δήλωσε ότι επιθυμούσε να δεχθεί ιατρική φροντίδα, αλλά δεν την έλαβε.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η έρευνα διαπίστωσε ότι σε πολλές πολιτείες το 5-10% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ακόμη υποβάλλονται σε «θεραπεία» μεταστροφής και το 10-15% ανέφεραν ότι απειλούνται με αυτή την πρακτική που καταδικάζεται ευρέως και συνδέεται με σοβαρές ψυχολογικές βλάβες.

Και αντί αυτούς τους ανθρώπους να τους βοηθήσουν πραγματικά, τους λένε «όλα καλά, προχωρά» και βρίζουν όποιον επισημαίνει το λάθος….

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Οταν θεωρεις οτι δεν εισαι ουτε αντρας ουτε γυναικα….κυκλοφορεις με φουστα και μουσια….και ο περιγυρος σου…και ακομη χειροτερα η περιφημη κοινοτητα που σε “υποστηριζει”….αντι να σε οδηγησουν στον ψυχολογο…σου περνανε την περιβοητη κανονικοτητα για τους δικους τους σκοπους κ μονο……ενω μεσα σου ξερεις οτι κατι δεν παει καλα…..Τοτε αναμενομενο να σκεφτεις την αυτοκτονια…

  2. Η υπερέκθεσις τηςπροσωπικης ζωής και των κάθε είδους προτιμήσεων από το ποιό χρώμα μας αρέσει, πιά γεύση και ποιά θέα προτιμούμε μέχρι οτιδήποτε άλλο προσωπικό που δεν θίγει και δεν παρενοχλεί τους άλλους για όποιο σκοπό η έλλειψη σκέψεως έγεινε μπορεί έμμεσα η άμεσα να προκαλέσει εν τέλει δυσφορία στον εκτεθειμένο, αναθεώρηση της αποφάσεως αποκαλύψεως, ακόμη άλλες αντδράσεις και αποφάσεις που δεν θα ήταν συζητήσιμες σε άλλη περίπτωση. Η άκρατη κοινοποίηση των προσωπικών προτιμήσεων και διάδοση της προσωπικής ζωής, η υπερέκθεση σε γνωστούς και αγνώστους ας περιορισθεί στα φυσιολογικά επίπεδα της γνωριμίας και της συμβίωσης και της απαραίτητης αλληλοαποδοχής και τα ποσοστά των ακραίων σκέψεων θα μειωθούν και κυρίως τα ποσοστά υλοποιήσώς τους, οφείλουμε με Σοφία και σύνεση να φροντίσουμε όλοι.

Leave a Response