ΗΠΑ – Ποια θα ήταν η τύχη της Αμερικής, αν “έτρωγαν” τον Τραμπ; (Βίντεο)

Κοινοποίηση:
36a6aa7d-trump-pa

Ως ευρύτερα γνωστό, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, γλίτωσε από δεσποζόμενη σφαίρα χάρις στην τέλεια στιγμή που είχε γυρίσει το κεφάλι του, με την σφαίρα να είχε περάσει “ξυστά” από το αυτί του. Όμως, τι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις θα είχαν ξετυλιχθεί, αν ο 20χρονος, Τόμας Μάτθιου Κρουκς δολοφονούσε τον υποψήφιο ρεπουμπλικανό για τις προεδρικές εκλογές μια ανάσα πριν απ’ αυτές;

 

Καταρχάς, ας υποθέσουμε δυο εναλλακτικά σενάρια: Αν είχε δολοφονηθεί πριν τις προκριματικές εκλογές και μετά.

Η απόπειρα δολοφονίας έγινε 14 Ιουλίου, μια μέρα πριν από την Ρεπουμπλικανική Εθνική Συνέλευση, στην οποία χρίζουν τον υποψήφιο πρόεδρο από τους υποψηφίους ρεπουμπλικάνους. Αν είχε δολοφονηθεί, πολύ πιθανόν να έπαιρνε την θέση του ένας από τους υποψήφιους συμμετέχοντες στις προκριματικές σε χαοτικό κλίμα.

Οι πιο φανατικοί του Ντόναλτ Τραμπ, θα μπορούσε ενδεχομένως να επαναλάβουν παρόμοιες σκηνές όπως αυτών που είδαμε στο Καπιτώλιο (2020), ή να ξεσπάσουν μέσω βίαιων εκδηλώσεων. Σχεδόν όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι θα έριχναν το φταίξιμο στο κόμμα των Δημοκρατών ή/και σε μειονοτικές ομάδες για τη δολοφονία του Τραμπ. Οι βίαιες εξορμήσεις ενδεχομένως να είχαν σταθεροποιηθεί από τις κατασταλτικές αρχές, αποτρέποντας τις να είχαν εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο, ακόμα και με την επέμβαση του στρατού και με τον Μπάιντεν στο “τιμόνι”. 

Οι υποψήφιοι (αν όχι όλοι) θα είχαν καπηλευθεί τον θάνατό του, για να εκκρίνουν από τους ψηφοφόρους έντονα συναισθήματα, ώστε να τους ψηφίσουν.

 

Και αν ήταν σε κόμα ο Τραμπ ή για πολύ καιρό στα έκτακτα περιστατικά σε κρίσιμη κατάσταση;

Θα επικρατούσε ποικιλομορφία απόψεων, σχετικά με το αν θα ήταν σε κατάσταση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως πρόεδρος, αν γινόταν, ή αν θα μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα του.

 

Αν είχε δολοφονηθεί ΜΕΤΑ την συνέλευση των Ρεπουμπλικάνων;

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, J.D Vance, θα προκρινόταν ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς να είναι εγγυημένο το σενάριο αυτό.

Αν είχε δολοφονηθεί μεταξύ των περιόδων κατόπιν της νίκης του στις προεδρικές, αλλά λίγο πριν ορκιστεί, τότε το κογκρέσο και όλες οι πολιτείες θα έπρεπε να ορίσουν άλλη ημερομηνία για τις εκλογές, κι αν αυτό δεν είχε επιτευχθεί, πολύ πιθανόν η χώρα να οδηγούνταν σε εμφύλιο πόλεμο.

 

 

Με πληροφορίες από: What IF

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Θα κανουν και αλλη αποπειρα εναντιων του , ομως δεν θα τον αφησει ο Θεός να χαθει γιατι εχει σχεδια για αυτον.

Comments are closed.