ΗΠΑ – Πότε θα στείλει κι άλλο… χαρτζιλίκι στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
leukos_oikos-780x440

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προγραμματίζει να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το οποίο εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η πληροφορία προέρχεται από δύο αξιωματούχους που είναι ενήμεροι για τις διαπραγματεύσεις.

 

 

Η διοίκηση του Προέδρου Μπάιντεν έχει εμπλακεί σε επείγουσες διαπραγματεύσεις με το Κογκρέσο, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δυνατότητα άντλησης έως και 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία πριν από την 30η Σεπτεμβρίου. Αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του τρέχοντος οικονομικού έτους και η κυβέρνηση επιδιώκει να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση αυτή πριν από την εκπνοή της προθεσμίας.

Επιπλέον, ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη. Αυτή η βοήθεια θα είναι μέρος της Πρωτοβουλίας Παροχής Βοήθειας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας (Ukraine Security Assistance Initiative – USAI). Το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να αγοράσει όπλα απευθείας από εταιρείες παραγωγής, αντί να αντλεί υλικά από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού.

Αυτό το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας δείχνει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης στην περιοχή. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα συγκεκριμένα όπλα και τον εξοπλισμό που θα περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι θα καλύψουν κρίσιμες ανάγκες της ουκρανικής άμυνας.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response