Ηλεία: Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας σχετικά με αναρτήσεις και δημοσιεύματα

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 12 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με αναρτήσεις και δημοσιεύματα τύπου που αναφέρονται σε διατύπωση στο δελτίο τύπου που αφορά τη σύλληψη άνδρα για ανθρωποκτονία και απόπειρα βιασμού 11χρονης στην Ηλεία, διευκρινίζεται ότι στο επίμαχο σημείο αποτυπώνονται στοιχεία που αφορούν στο ιστορικό της υπόθεσης, όπως αυτά προέκυψαν κατά την προανάκριση (μεταξύ των οποίων και η απολογία του κατηγορούμενου) και τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τον χαρακτηρισμό του εγκλήματος, όπως ξεκάθαρα εμφαίνεται στον τίτλο του δελτίου τύπου. Άλλωστε, ο χαρακτηρισμός κάθε εγκλήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία για τη διαλεύκανση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος ενήργησε άμεσα, αξιοποιώντας πλήρως όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δεδομένα και κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να εντοπίσει τον δράστη, ο οποίος ομολόγησε και πλέον βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί βάσει των νόμων του κράτους και εφαρμόζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων έμφυλης βίας. Η δράση της είναι καθημερινή και μέσω της συνεχιζόμενης  εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των αστυνομικών για τα θέματα έμφυλης βίας αποδεικνύει τη δέσμευση για προστασία όλων των πολιτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ας μαζέψει κάποιος τη Σκατιανα ρε παιδιά ξεπλένει κάθε μέρα τη κοπριά του Αυγείου. Σήμερα είπε ότι έφταιγε η 14χρονη το πρώτο θύμα για την απελευθέρωση του δράστη. Έλεος ρε παιδιά…έλεος μας πήρε η μπόχα!

  2. αν δεν καταλαβατε η αστυνομια εχει ρολο καταστροφέα του Ελληνα και οχι φιλικο. σκατα στο ταφο καθε κολομοατσου κακο του ψοφο

  3. απλά μια διευκρίνηση προς την ΕΛ.ΑΣ.
    “συναίνεση” ανήλικου παιδιού για ερωτική πράξη με ενήλικα δεν υφίσταται
    αυτό λέγεται βιασμός
    να ενημερώσετε καλύτερα τα στελέχη σας ή να ρωτήσετε ειδικούς ψυχολόγους/ψυχιάτρους ακόμα και νομικούς.

Leave a Response