Ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα: Δείτε και μάθετε τα πάντα για το εντυπωσιακό φαινόμενο [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
sun_geomagnetic-solar-storm_extreme-G5-level_hits-earth_1-2

Η γη δέχτηκε μια ισχυρή ηλιακή ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα και οι εικόνες είναι μοναδικές. Τι ακριβώς όμως σημαίνει αυτό και ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν

Ένα εντυπωσιακό αστρονομικό γεγονός, που επηρεάζει όλον τον πλανήτη, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη. Η Γη δέχεται από το βράδυ της Παρασκευής μια ισχυρή ηλιακή ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα σε τέτοια μάλιστα ένταση που έχει να καταγραφεί από το 2003, σύμφωνα με το Διαστημικό Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μια σειρά από ηλιακές εκλάμψεις και εκτινάξεις μάζας στέμματος στον ουρανό πάρα πολλών περιοχών του πλανήτη δίνοντας στον νυχτερινό ουρανό μοναδικά χρώματα.

Έτσι, το φαινόμενο του Βόρειου Σέλατος έκανε την εμφάνισή του τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο σε πολλές περιοχές του κόσμου εκτός από τις πολύ βόρειες χώρες, όπου εκεί συνηθίζεται. Μεταξύ αυτών των χωρών ήταν και η Ελλάδα που είδε σε πολλά σημεία τον ουρανό να βάφεται μωβ υπό την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής καταιγίδας. Μάλιστα το φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε είναι πιθανό οι εικόνες αυτές να συνεχίσουν.

Ήδη στο διαδίκτυο έχουν ανέβει εντυπωσιακά βίντεο που καταγράφουν τα έντονα φώτα που προκαλούνται από τις φωτεινές αυτές «εκρήξεις» στα ανώτερα στρώματα του πλανήτη.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το όμορφο θέαμα υπάρχουν ανησυχίες για πιθανές διακοπές στα δίκτυα επικοινωνιών της Γης.

Από το Αλτάι της Κίνας:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: