Ημαθία: Οι Αλβανοί εργάτες γης δεν πήγαν σήμερα στα χωράφια – Διεκδικούν 30 ευρώ μεροκάματο

Κοινοποίηση:
veroia

Αποφασισμένοι να προβούν σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι Αλβανοί εργάτες γης που ζούνε μόνιμα στην Ημαθία.

Το κύριο αίτημά τους είναι η διεκδίκηση των 30 ευρώ μεροκάματο από 22-25 ευρώ που είναι σήμερα.

Μετά την απεργία και την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη, στην κεντρική Πλατεία της Αγίας Μαρίνας, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να κλείσουν ακόμα και επαρχιακούς δρόμους.

Όπως αναφέρει το τοπικό site veriotis.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατών Γης νομού Ημαθίας και σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Μανόκου δήλωσε ότι κανένας πολιτικός άρχοντας της ευρύτερης περιοχής δεν τους επισκέφθηκε για να ακούσει τα αιτήματά τους.

Να σημειωθεί πως το θέμα έχει πάρει έκταση και στην Αλβανία, με τηλεοπτικά συνεργία της γειτονικής χώρας να έρχονται για ρεπορτάζ στην Ημαθία, ενώ το παρών στις κινητοποιήσεις έδωσε και ο Αρμπέν Τσάνι, πρόεδρος του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος (εκπροσωπεί 200.000 άτομα σ’ όλη την Ελλάδα), προκειμένου να καταγράψει τα αιτήματα των εργατών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Άμα θέλουν 30 ευρώ να φορολογούνται κιόλας για αυτά, 25 ευρώ μαύρα είναι πολλά, τόσα παίρνουν όλοι και οι Έλληνες που φορολογούνται. Δεν κάθονται όλη την μέρα μέσα στον ήλιο, κοιμούνται κιόλας κάτω απο τα δέντρα, κάνουν και το πικ-νικ τους με έξοδα του εργοδότη, καθυστερούνε να τελειώσουνε για να κρατήσει περισσότερες μέρες η δουλειά άρα περισσότερα μεροκάματα. Αυτοί που τους υποστηρίζουν είναι άεργοι και άσχετοι με τις χειρωνακτικές δουλειές και γενικά με τις δουλειές. Είμαστε μια φτωχή χώρα, η Τουρκία είναι πιο πλούσια με ένα σωρό θυγατρικές της Γερμανίας, ας πάνε εκεί να δουλέψουν.

  2. Ξυπνησαν και οι κουραδες εμ βεβαια λιγδωσε το αντερο τους

  3. Να πάνε στην Αλβανία να πάρουν 30 αρχιδ@@ ,οχι ευρώ !Μαυρα τριάντα ευρώ ουτε στον ύπνο τους Φαι και ύπνο δωρεάν !!!.Ρε σταματήστε να τους δείχνετε δουλειές .Μη κάθεστε στα καφενεία !!!Γαμη@@@@ ολη την Ελλάδα οι τουρκόσποροι και τους παρακαλάτε ;Τρίζουν τα Κόκκαλα του Κατσιφα !!Ξυπνατε ραγιάδες !!!

  4. Άμα δεν σας αρέσουν τα μεροκάματα να πάτε κάπου να πληρώνεστε παραπάνω, να πάρουμε και εμείς Έλληνες στα χωράφια, τουλάχιστον αυτοί έχουν μυαλό (στην κυριολεξία…άμα γράψεις “IQ map Europe σου δείχνει ότι οι Αλβανοί έχουν το μικρότερο IQ σε σχέση με όλους τους άλλους Ευρωπαίους)

  5. Πολλά είναι 30 ευρώ μέσα στον ήλιο τόση κούραση τόσες ώρες;;;;
    Αυτοί οι μαλάκες οι βουλγαρόβλαχοι θέλουν να κονομησουν και οι άλλοι να πεθάνουν.Χρυσαύγουλα του κερατά.Και Πακιστανούς παίρνουν και μικρά παιδιά παίρνουν κι ότι μπορούν να τους έρθει τζάμπα η δουλειά.Κατα τα άλλα οι μετανάστες είναι κακοί,κι άμα πεινάσουμε δεν θα κλέψουν;Χρυσαύγουλα ταλιμπανορθόδοξοι θεός τους το χρήμα…

    1. “Αχαιός” γράφει ο μινάρας αρβανίτης, δηλαδή ο αλβανός που τον κατέβασαν οι Φράγκοι στην Πελοπόννησο τον 13ο αιώνα και βρίζει όταν του θίγουν τους συγγενείς του. Να πας εσύ να δουλέψεις στο χωράφι του “βουλγαρόβλαχο” σκαταρβανίτη, απόγονε των Αβάρων που ήρθαν από τον Καύκασο τον 7ο αιώνα και έσφαξαν τους γηγενείς Ιλλυριούς και τους αντικατέστησαν. Πίσω στην πατρίδα σου, το Νταγκεστάν ψευτο-αχαιέ…

    2. Βούρλο αθεεοταλιμπάνο θα προτιμούσα να πάρω Έλληνες ανέργους με 30 ευρώ από τον ΟΑΕΔ,όπως έκανε συνεταιρισμός στην περιοχή της Λάρισας.Το ίδιο έκαναν και εκεί αλβανοί.Και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού έβαλε αγγελία και πήγαν εκατοντάδες Έλληνες στο χωράφι ακόμα και πτυχιούχοι.Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν ψυχάκια μισέλληνα σαν εσένα που ακόμα και στην ύπνο του βλέπει χρυσαυγίτες.Βούρλο αθεοταλιμπάνε σταλινοφασίστα…

    3. Βλάκα Μινάρα το χρήμα και η εκμετάλλευση είναι προνόμιο και των Αριστερών Αντε με τη Χα!! Έλεος εξαφανίστηκε αυτοί ακόμα ασχοληστε

Comments are closed.