Παιδί, μητέρα και γιαγιά κατέληξαν στο νοσοκομείο όταν έφαγαν το λαγοκέφαλο που είχε μαγείρεψε η γιαγιά, στη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης.
Όλα συνέβησαν όταν ένας ο πατέρας της οικογένειας και γαμπρός της γιαγιάς, ψαράς στο επάγγελμα, «έπιασε» τον λαγοκέφαλο, τον οποίο έβαλε στην κατάψυξη της κουζίνας του σπιτιού του, αν και υποψιασμένος ότι πρόκειται για επικίνδυνο ψάρι.
Σύμφωνα με τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης ο άνδρας τοποθέτησε το ψάρι στην κατάψυξη, ώστε να το πάει αργότερα για εξέταση, προκειμένου να αποδειχθεί και επιστημονικά εάν πρόκειται για λαγοκέφαλο.
Δεν υπολόγισε όμως ότι το δηλητηριώδες ψάρι θα έβγαινε από την κατάψυξη και θα έμπαινε στην κατσαρόλα με αποτέλεσμα η πεθερά του να το μαγειρέψει.
Η ηλικιωμένη γυναίκα, χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο για λαγοκέφαλο, μαγείρεψε το ψάρι και από το φαγητό έφαγε η ίδια, η κόρη της (και σύζυγος του ψαρά), καθώς και το εγγόνι της.
Έτσι, το τελευταίο 24ωρο, η πεθερά, η σύζυγος και το παιδί του ψαρά νοσηλεύονται, για προληπτικούς λόγους, σε τρεις διαφορετικές κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.