Ηράκλειο: Παραμένουν διασωληνωμένοι στην εντατική οι τουρίστες που ήπιαν υγρό πλυντηρίου αντί για ρακί σε μπαρ ξενοδοχείου

Κοινοποίηση:
κξκ

Διασωληνωμένοι στην εντατική είναι οι πέντε τουρίστες που ήπιαν καυστικό υγρό αντί για τσικουδιά σε μπαρ ξενοδοχείου στις Γούβες Χερσονήσου στο Ηράκλειο ενώ συνελήφθησαν εργαζόμενος στο μπαρ, η υπεύθυνη προσωπικού και ο διευθυντής.
Στις 00:20 του Σαββάτου (5/10) ενημερώθηκε το Α.Τ. Χερσονήσου από το ΕΚΑΒ ότι παρελήφθησαν από το ξενοδοχείο έξι άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης, έχοντας καταναλώσει άγνωστης χημικής σύστασης υγρό από δοχείο που έφερε την ένδειξη «CORROSIVE».

Τέσσερις διακομίστηκαν στο ΠΑΓΝΗ και εισήχθησαν στη ΜΕΘ, ενώ ένα άτομο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου, με οίδημα στον λάρυγγα. Η αναπνοή τους υποστηρίζεται μηχανικά. Σημειώνεται πως η 29χρονη μπαργούμαν δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης, προέκυψε ότι η 29χρονη, πριν εμφανίσουν συμπτώματα δηλητηρίασης, σέρβιρε στους παθόντες (καταναλώνοντας και η ίδια) το συγκεκριμένο υγρό πλυντηρίου το οποίο είχε μεταφερθεί σε γυάλινο μπουκάλι χωρίς κάποια ένδειξη και εντός ψυγείου του μπαρ, νομίζοντας λανθασμένα ότι πρόκειται για ρακί.
Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας των τουριστών η οποία κρίνεται σοβαρή, θα γίνουν οι απαιτούμενες εξετάσεις για να εντοπισθούν πιθανές βλάβες και σε άλλα όργανα ενώ το υγρό έχει σταλεί στο χημείο του κράτους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response