Ηράκλειο: Σκληρή απάντηση από τον Δήμο σε όσους ρυπαίνουν την πόλη και την ύπαιθρο

Κοινοποίηση:
ASTINOMIA

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, συνεχίζει αδιάκοπα τους ελέγχους και την επιβολή προστίμων σε πολίτες που ρυπαίνουν την πόλη και την ύπαιθρο. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, όπως η μείωση του προσωπικού και οι αυξημένες ανάγκες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, η υπηρεσία παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της διατήρησης της καθαριότητας.

 

Η καθαριότητα είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και για την εικόνα του Δήμου Ηρακλείου. Οι έλεγχοι που διεξάγονται αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι ασυνείδητοι που ρυπαίνουν δεν βλάπτουν μόνο το φυσικό κάλλος της περιοχής αλλά και τη δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν από το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας 15 παραβάτες και επιβλήθηκαν πρόστιμα που έφτασαν ακόμη και τα 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης, συνεχίζεται η αποκατάσταση και οριοθέτηση – ακόμα και με περιφράξεις – χώρων που εδώ και χρόνια είχαν μετατραπεί σε παράνομες χωματερές, με στόχο την ενίσχυση των συνθηκών πυροπροστασίας, την περιβαλλοντική αλλά και αισθητική βελτίωση των σημείων, ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: