Ηράκλειο: Συνελήφθη 46χρονος Βούλγαρος για τηλεφωνική εξαπάτηση ηλικιωμένων

Κοινοποίηση:
C

Ενας 46χρονος Βούλγαρος συνελήφθη χθες Τρίτη, μετά από μεγάλη κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, για τα απανωτά περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων που καταγγέλθηκαν τις τελευταία 24ωρα στις αρχές.

Ο συλληφθείς μαζί με δύο ακόμα άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προέβησαν στη διάπραξη 2 απατών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ καθώς και, κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έκαναν οι παθούσες, υποστήριξαν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από άγνωστα άτομα που υποδύονταν τους γιατρούς οι οποίοι τις ενημέρωναν ότι τα παιδιά τους είχαν πέσει θύματα τροχαίου και βρίσκονταν στο νοσοκομείο. Τους έλεγαν ότι έπρεπε να χειρουργηθούν άμεσα και πως χρειάζονταν χρήματα για τις επεμβάσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι ηλικιωμένες γυναίκες σε κατάσταση πανικού, μάζευαν ότι χρήματα και κοσμήματα είχαν διαθέσιμα και τα παρέδιδαν σε άγνωστο άτομο, το οποίο τις περίμενε σε κεντρικό σημείο της πόλης του Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο από πληροφορίες, περιγραφές και υλικό από κάμερες ασφαλείας, εντόπισαν τον 46χρονο Βούλγαρο, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Κατά την σύλληψή του, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 9.270 ευρώ, κοσμήματα και μια συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά και κοσμήματα αποδόθηκαν στις παθούσες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε ομοειδείς υποθέσεις.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με ανακοίνωσή της, εφιστά την προσοχή των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων προκειμένου να προστατευθούν από περιστατικά εξαπάτησης. Μεταξύ άλλων, συνιστούν στα νεότερα μέλη των οικογενειών να ενημερώνουν με κάθε λεπτομέρεια και να προετοιμάζουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους, για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν στην περίπτωση που δεχτούν τέτοιου είδους τηλεφωνήματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: