Η ΑΕΚ θριάμβευσε 2-0 του Παναθηναϊκού και πάτησε κορυφή εκμεταλλευόμενη την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη

Κοινοποίηση:
ΑΕΚ - ΠΑΟ 2-0 Πιερό

 

Την γλυκιά μοναξιά της κορυφή απολαμβάνει πλέον η ΑΕΚ μετά τον θρίαμβό της επί του Παναθηναϊκού με 2-0 στην «Opap Arena» σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη με 1-0 στην Τούμπα. Οι κιτρινόμαυροι με αυτή τους την νίκη έφτασαν τους 14 πόντους, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη με 13, όσους και ο Ολυμπιακός. Με τον Παναθηναϊκό να μένει στους 8! Σκόρερς για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα ήταν οι Πιερό (30’) και Άμραμπατ (94’ πεν.)

Την μπουκιά από το στόμα του Κοϊτά πήρε ο Αράο. Μετά από ωραία ανάπτυξη της ΑΕΚ στο 28ο λεπτό, ο Πινέδα γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Κοϊτά που ερχόταν με φόρα για να εκτελέσει, αλλά ο Βραζιλιάνος χαφ με εξαιρετικό τάκλιν τον πρόλαβε!

Η υπεροχή της ΑΕΚ απέφερε καρπούς στο 30’ με τον Πιερό. Ο επιθετικός της ΑΕΚ με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού στο αθηναϊκό ντέρμπι, ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό με τρομερή κεφαλιά μετά από απίθανη σέντρα του Ρότα! Παρά την πίεση του Ίνγκασον, ο υψηλόσωμος φορ της Ένωσης πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Ντραγκόφσκι, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να απαντήσει και έφτασε κοντά στο γκολ στο 40ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ των «πράσινων» ο Γεντβάι πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους στην κιτρινόμαυρη περιοχή και με κεφαλιά-κανονιά προσπάθησε να ισοφαρίσει για χάρη του «τριφυλλιού».

Ο Κροάτης έπιασε την δυνατή κεφαλιά, με τον Στρακόσια όμως να πετάγεται και να διώχνει εντυπωσιακά, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Απείλησε εις διπλούν με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και έχασαν σημαντική ευκαιρία, αρχικά στο 48′ με τον Ιωαννίδη και τον Τετέ να συνεργάζονται, όμως η τελική προσπάθεια του Βραζιλιάνου ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Στρακόσια. Δευτερόλεπτα αργότερα και πάλι η ομάδα του Αλόνσο βρέθηκε κοντά στο 1-1 με τον Μαροκινό να κάνει ένα σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 80 ήταν η σειρά τη; ΑΕΚ να απειλήσει  άμεσα , με μια ακόμα κεφαλιά του Πιερό, που περνάει άουτ, από εκτέλεση φάουλ του Κοϊτά! Οι «πράσινοι» στα τελευταία λεπτά έπαιξαν τα .. ρέστα τους ζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Με τον Ιωαννίδη στο 81’ να απειλεί, αλλά γη μπάλα να κοντράρεται και η ευκαιρία να χάνεται.

Η νίκη της ΑΕΚ σφραγίστηκε στο 91’ όταν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τσέριν. Με τον Άμραμπατ να αποδεικνύεται ψύχραιμος από τα 11 μέτρα στο 94’ και να διαμορφώνει το τελικό 2-0, που έφερε την «Ένωση» μόνη στην κορυφή!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response