Η Αθήνα έχασε ποσοστό 36% από τα δάση της

Κοινοποίηση:
fotia

Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών και οι συνθήκες ξηρασίας, που προκαλεί η κλιματικής αλλαγή κάνουν τα δάση πολύ πιο εύφλεκτα από ότι παλαιότερα σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.

“Έχουμε περισσότερα, εντονότερα και πιο παρατεταμένα διαστήματα με υψηλές θερμοκρασίες ή και κύματα καύσωνα τα οποία συνεισφέρουν στο να ξεραθεί η νεκρή βλάστηση. Και έχουμε συνθήκες οι οποίες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τη φωτιά αν κάπου ξεσπάσει να κινείται και με γρήγορη ταχύτητα αλλά να αναπτύσσει και μεγάλα θερμικά φορτία” τόνισε στο ΕΡΤNews ο πυρομετεωρολόγος και ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θεόδωρος Γιάνναρος.

Από το 2016 μέχρι και σήμερα υπολογίζεται από τους ειδικούς ότι το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής έχει πληγεί από πυρκαγιές. Παλαιότερα συνήθως η ένταση της φωτιάς έπεφτε τη νύχτα, δίνοντας την ευκαιρία στους πυροσβέστες να την περιορίσουν, ενώ τώρα η βραδινή θερμική ένταση αυξάνεται ή παραμένει στα ίδια επίπεδα με την ημέρα.

“Αυτό αποδίδεται στην κλιματική κρίση, η οποία δημιουργεί πλέον νύχτες με υψηλότερες θερμοκρασίες, νύχτες που είναι πιο ξηρές, με χαμηλότερη υγρασία με αποτέλεσμα κάτω από αυτές τις συνθήκες των υψηλότερων θερμοκρασιών των πιο ξηρών νυχτερινών συνθηκών, η φωτιά να μπορεί να συνεχίζει να καίει με ένταση” εξηγεί ο κ. Γιάνναρος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Μητσοκαν1os : αφού και με 10% κυβερνάω ρε, αφού αυτοί, Έλληνες είναι: της Ευρώπης τα ρεζιλίκια, οι τελευταίοι δουλο–μπουρτζόβλαχοι.
    Εδώ σκοτώνουμε και τα παιδιά τους και μάλλον τους αρέσει κιόλα…
    ντάααααξ ρε τώρα…
    α και πούσαι, και θα βγάλουμε και νομο για πρόστιμο 50.000 χιλιαρικάκια για όσους είναι δικτατορο-φοβικοί…αν είναι δυνατόν!

  2. Το 41 τακατο…τουλάχιστον! Κάποιοι του έδωσαν την άδεια άλλωστε!

  3. Δηλαδη ρε εγκαθετε χλεχλε η κλιματικη αλλαγη φταιει για τις φωτιες??????δεν φταινε και λιγο οι ανεμιστηρες???
    Δυστυχως η φωτια δεν εκαψε το αντρο παραπληροφορησης της ΝΤΠ να ηστχασουμε απο εσας

  4. Κατά τα άλλα Κλιματική σου λένε.
    Χωρίς Δάση παγκοσμίως πού θα βρεθεί το κλάσμα υγρασίας στην ατμόσφαιρα να βρέξει και ποιά δροσιά;
    Το παραμύθι της Κλιματικής προωθείται τεχνηέντως και ο κόσμος σφυρίζει αδιάφορα.
    Τί θα παραδόσουμε στα παιδιά μας;
    Έναν έρημο πλανήτη;

    Γιατί σε κάθε Δήμο δεν μαζεύεται ο κόσμος μία φορά το μήνα να φυτεύουμε ένα δέντρο ο καθένας;
    30 πακέτα τσιγαρα αγοράζει ο καθένας για να πεθάνει απο καρκίνο.
    5 ευρώ ένα δέντρο μας κοστίζει;
    Αλλά υπεύθυνο και συνυπεύθυνο στην αλητεία της εκάστοτε Κυβερνήσεως που διοικείται απο ξένα κέντρα είναι και τα Δασαρχεία.

  5. Ποια κλιματικη αλλαγη? Αυτη των καμμενων δασων με εκπομπη τοσου διοξειδιου του ανθρακα στην ατμοσφαιρα? ! Αμα δεν εχω δαση αντε γεια οξυγονο, αντε γεια βροχουλες, αντε γεια δροσουλες!

  6. Ανεμογεννήτριες (και όχι μόνο) ονομάζεται το φαινόμενο που βιώνουμε κύριε Γιάνναρε. Αυτά που αναφέρετε είναι σύμφωνα με πληρωμένες επιστημονικές μελέτες. Καμμία κλιματική κρίση δεν υπάρχει όπως αναφέρει ο ομότιμος καθηγητής πολυτεχνείου Κρήτης κύριος Φώσκολος τον οποίο ποτέ δεν θα δείξουν ούτε τα τσοντοκάναλα αλλά ούτε και τα τσοντοσάιτ…

    1. Oι ανεμογεννήτριες στεγνώνουνε την ατμόσφαιρα.
      Όπου μπαίνουνε η βροχή είναι σπάνιο έως ανύπαρκτο φαινόμενο και το γνωρίζει ο Μητσοτάκουλας και όλοι οι Επιστήμονες που είναι μπουκωμένοι και κανείς δεν μιλάει.
      Θα πληρώσουμε ακριβά την αδιαφορία μας ώς πολίτες…
      Και που κάθε 4 χρόνια πάμε ώς λαός και ψηφίζουμε Μασόνους.

Comments are closed.