Η Αυστραλία τοποθετεί διαγραμμίσεις δρόμων που φωτίζουν στο σκοτάδι – Η Ελλάδα μένει πίσω!

Κοινοποίηση:
34nU6ta8VFkXXl0Wv93ZqzxzINsMEgQqoQJR8F2b / ΦΩΤΟ: Tarmac Linemarking

Η πολιτεία της Βικτώριας στην Αυστραλία, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, έχει ξεκινήσει μια πρωτοποριακή δράση που περιλαμβάνει τη βαφή των διαγραμμίσεων στους δρόμους με ειδικά υλικά που ανακλούν το φως. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση αποσκοπεί στο να βελτιώσει την ορατότητα των οδηγών κατά τις νυχτερινές ώρες, καθιστώντας τις διασταυρώσεις και τις στροφές πιο ευδιάκριτες.

 

Οι αρχές της πολιτείας υποστηρίζουν ότι αυτή η νέα τεχνολογία θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των ατυχημάτων, καθώς οι οδηγοί θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται καλύτερα τις επικίνδυνες περιοχές του δρόμου. Η βελτίωση της ορατότητας αναμένεται να ενισχύσει τον χρόνο αντίδρασης των οδηγών, κάτι που είναι κρίσιμο για την αποφυγή ατυχημάτων.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτού του έργου είναι η Tarmac Linemarking. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της, η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν περιορίζεται μόνο στις οδικές διαγραμμίσεις αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες επιφάνειες όπως πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι και ράμπες σκαφών. Αυτό δείχνει τη δυνατότητα επέκτασης της χρήσης αυτής της καινοτομίας σε διάφορους τομείς, προάγοντας έτσι τη συνολική ασφάλεια στους δημόσιους χώρους.

Εκτός από τις διαγραμμίσεις που φωτίζουν στο σκοτάδι, η πολιτεία της Βικτώρια θα τοποθετήσει LED φωτισμό στα πεζοδρόμιο κοντά στις διασταυρώσεις, ενώ θα αλλάξει τις πινακίδες με νέου τύπου ανακλαστικές πινακίδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οι ασπρες γραμμες που καθοριζουν τις νυσιδες του δρομου , ουτε που φαινονται βλεπε κηφισο: Επισης στον κηφισο ειναι ο μοναδικος δρομος που μπορεις να δεις καποιον κοκκαλομενο χωρις να εχει βαλει τα αλαρμ ουτε το ΔΕΛΤΑ και με σβησμενα φωτα παρακαλω με αποτελεσμα να πεσεις πανω του: Η ασυδοσια στους ελληνικους δρομους συνεχιζεται ειτε απο την ιδια την πολιτεια και τους φορεις της ειτε ατομικα απο εναν απλο ελληνα οδηγο: Μεγαλη προσοχη δειξτε παρακαλω:

Comments are closed.