Η Γερμανία εκπονεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για πιθανό πόλεμο

Κοινοποίηση:
bundeswehr

Τρίτη φορά το ίδιο λάθος;

Καθώς το ΝΑΤΟ συνεχίζει να πυροδοτεί εντάσεις στην Ευρώπη εξοπλίζοντας την ουκρανική σύγκρουση, η Γερμανία έχει εκπονήσει σχέδιο για έναν πιθανό πόλεμο στην περιοχή.

Με το όνομα Operationsplan Deutschland (Επιχειρησιακό Σχέδιο Γερμανίας) ή OPLAN DEU για συντομία, το σχέδιο ασχολείται με ζητήματα που κυμαίνονται από την «εσωτερική ασφάλεια και την προστασία της αμυντικής υποδομής κρίσιμης σημασίας έως τον σχεδιασμό ανάπτυξης και την εθνική εδαφική άμυνα», δήλωσε ο Γερμανός ταξίαρχος Thomas Hambach, όπως αναφερει η Abendzeitung Munchen.

Το σχέδιο εξετάζει επίσης την πιθανότητα ταχείας μετακίνησης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ μέσω της Γερμανίας.

«Σε περίπτωση οξείας απειλής στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας, οι γερμανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις θα πρέπει να μετακινηθούν σε ολόκληρη την Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο Χάμπαχ.

Το OPLAN DEU συντάσσεται από στρατιωτικούς και πολιτικούς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που συνδέονται με ομοσπονδιακά υπουργεία, τοπικές διοικήσεις και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το ακριβές περιεχόμενο του σχεδίου είναι απόρρητο, αν και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ήδη υπέθεσαν ότι το έγγραφο περιγράφει τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, εάν η Γερμανία βρεθεί σε πόλεμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: