Η ΕΕ πιέζει για ευρύτερη και αυστηρότερη απαγόρευση του καπνίσματος ακόμα και σε… εξωτερικούς χώρους

Κοινοποίηση:
0a65699652caf43abc047f198ac67895_XL-696x464

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συστήσει την απαγόρευση του καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβάνοντας τις βεράντες των καφέ και των στάσεων λεωφορείων, αποκαλύπτει ένα σημείωμα που διέρρευσε.

Οι αξιωματούχοι θα ζητήσουν αυτές οι απαγορεύσεις να καλύπτουν όχι μόνο τον καπνό του τσιγάρου αλλά και προϊόντα που δεν περιέχουν νικοτίνη.

Τα σχέδια αποσκοπούν στην επέκταση των κατευθυντήριων γραμμών από το 2009, οι οποίες σχεδιάστηκαν για τη μείωση της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και σε χώρους εργασίας.

Ο διευθυντής της World Vapers’ Alliance Michael Landl επιτέθηκε στις προτάσεις ως μέρος μιας «κατάφωρης, πατερναλιστικής ατζέντας με γνώμονα την ιδεολογία».

Οι Βρυξέλλες δεν μπορούν πραγματικά να αναγκάσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ να θεσπίσουν αυτές τις ευρύτερες απαγορεύσεις.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι, αναφέρει το Politico, πιθανότατα θα επισημάνουν το γεγονός ότι οι προηγούμενες οδηγίες μείωσαν την έκθεση στα προϊόντα καπνού, ούτως ή άλλως.

Το σημείωμα, το οποίο είδε το EuroNews, καλύπτει σχέδια για τον καθαρισμό των δημόσιων χώρων από όλα τα αερολύματα, συμπεριλαμβανομένων των «θερμαινόμενων προϊόντων καπνού και ηλεκτρονικών τσιγάρων, είτε περιέχουν νικοτίνη είτε χωρίς νικοτίνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Δουλεια δεν εχουνε οι κυφηνες και “νομοθετουνε” για την….υγεια μας την ωρα που μαγειρευουνε σβαμπισιους ιους για να ελαττωσουνε το κοσμακη!

  2. Αχ! Καλε! Οι Ναζι ενδιαφερονται για τις ζωες μας! Μας προστατευουν απο τα θανατηφορα τσιγαρα, αλλα ταυτοχρονα μας σκοτωνουν με τα θανατηφορα μπολια! Βρε δεν γ@μιεστε!

    Υ.γ. Για τα λεφτα τα κανουν ολα! Τελος!

  3. Θέλουν να πάρουν φράγκα από τις βιομηχανίες καπνού και εκβιάζουν με τους κωλονόμους τους;

Leave a Response