“Η’ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ Ή ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ”. ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΚΟΥΛΗ ΤΡΕΧΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ. “ΚΑΡΦΙΑ” ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΕΛΠΙΣ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
5465065-1024x683

Δεν έκλεισε μόνο η Αττική Οδός. Έκλεισαν κι άλλοι δρόμοι. Θα μας πείτε που κάνατε λάθος; Μια ζωή πετάτε το μπαλάκι αλλού. Θα αναλάβετε ποτέ καμία ευθύνη;»


Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Μετά την ομιλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τον λόγο και ζήτησε από τον κ. Στυλιανίδη να δώσει εξηγήσεις για τα προβλήματα που προκάλεσε η «Ελπίδα» στην Αττική .

«Είστε υπουργός κυβερνήσεως της ΝΔ και οφείλετε να δώσετε απαντήσεις» είπε.

«Δεν κατάλαβα να μας υποδείξατε κάπου να κάνατε λάθος. Που κάνατε λάθος; Γιατί ζητήσατε συγγνώμη;» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας.

«Δεν έκλεισε μόνο η Αττική Οδός. Έκλεισαν κι άλλοι δρόμοι. Θα μας πείτε που κάνατε λάθος; Μια ζωή πετάτε το μπαλάκι αλλού. Θα αναλάβετε ποτέ καμία ευθύνη;» τόνισε σε άλλο ύφος ο κ. Τσίπρας.

«Μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σοβαρότατη μομφή κατά του πρωθυπουργού!
Πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό για «μεσίτη» της Αττικής οδού.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον πρόεδρο της «Αττικής οδού», ο οποίος μάλιστα τυγχάνει νομικός του σύμβουλος!

Ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ θεώρησε ότι η παρέμβαση Μητσοτάκη έγινε ακριβώς για να γλιτώσει η εταιρεία από τις συμβατικές τις ευθύνες, με δύο χιλιάρικα ανά παθόντα.

Δείτε LIVE από την Βουλή

Στην έλλειψη ραντάρ χιονιού και…στην κλιματική αλλαγή τα έριξε ο Χ.Στυλιανίδης για το φιάσκο στην Αττική οδό!

«Χρειαζόμαστε σύγχρονα ραντάρ και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης. Αν τα είχαμε και τα είχαν οι μετωρολόγοι μας θα μπορούσαμε να ξέρουμε τον όγκο του χιονιού. τα χρειαζόμαστε. Δεν το λέω για υπεκφυγή και δικαιολογία…Η κλιματική κρίση μας βρήκε απροετοίμαστους»!

Αυτα τα απίθανα ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στην Βουλή για τα  όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες με την κακοκαιρία και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, κατά την συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση έχω την υποχρέωση να σας ενημερώσω για όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Θα μιλήσω με ειλικρίνεια και δεν θα εξωραΐσω όσα έγιναν και δεν θα ισχυριστώ ότι δεν υπήρξαν αστοχίες και σφάλματα, είπε. Από την πρώτη στιγμή απευθύναμε μια ειλικρινή και διόλου προσχηματική συγγνώμη. Πρέπει όμως για να πάμε μπροστά να αποτιμήσουμε ακριβοδίκαια την κατάσταση. Μόνο έτσι θα κατανοήσουμε τι έγινε τι δεν έγινε και γιατί.

Δεν είμαι ενώπιόν σας για να υπερασπιστώ των εαυτό μου αλλά για να τονίσω την σημασία του έργου και την αποστολή αυτού του υπουργείου.

Το έργο που ανέλαβε είναι δύσκολο. Δεν είμαι αφελής. Ξέρω ότι λειτουργώ ανα πάσα στιγμή σε ναρκοπέδιο», είπε.

Και συνέχισε: «Ξέρω τι σημαίνει κρίσεις, διαχείριση φυσικών καταστροφών. Ανέλαβα αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή μου εμπειρία για να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος μηχανισμός πολιτικής προστασίας αλλά και για να συμβάλλω στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και για να μπορέσουμε να υπερβούμε χρόνια προβλήματα.

Τα άκουγα και τώρα που τα βιώνω αντιλαμβάνομαι πόσο μεγάλα είναι.

Πρόληψη, προετοιμασία και ανθεκτικότητα είναι το τρίπτυχο. Χρειαζόμαστε σύγχρονα εργαλεία και τεχνολογική αναβάθμιση. Χρειαζόμαστε σύγχρονα ραντάρ και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης. Αν τα είχαμε και τα είχαν οι μετωρολόγοι μας θα μπορούσαμε να ξέρουμε τον όγκο του χιονιού. τα χρειαζόμαστε. Δεν το λέω για υπεκφυγή και δικαιολογία.

Όλα αυτά λείπουν κύριοι βουλευτές και λείπουν σε πολλές χώρες γιατί η κλιματική κρίση μας βρήκε απροετοίμαστους. Την Δευτέρα αυτές τις ελλείψεις τις ζήσαμε. Προσωπικά το βίωσα και σε άλλες κακοκαιρίες. Όταν πήραμε την απόφαση να κλείσουμε τον Κηφισσό οι ειρωνείες ήταν πολλές.

Επιμένω ότι την ώρα της μάχης χρειάζεται το συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων που δεν υπάρχει στην χώρα. Υπάρχει ένας ανταγωνισμός που δεν δίνει ο ένας στον άλλον. δεν είναι δυνατόν η πολιτική προστασία να μην έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί όλα τα αυτοκίνητα σε όλους τους αυτοκινητόδρομους όλης της χώρας. Πρέπει να υπάρχει μια αίθουσα πολέμου με ξεκάθαρες αρμοδιότητες. Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Αυτό είναι έργο χρόνων. Σε ότι αφορά την πολιτική βούληση του πρωθυπουργού δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής περιέγραψε τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας. «Τα παιδιά της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του στρατού επιβεβαίωσαν αυτό που ξέρω εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις γιατί έχει ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Είναι ήρωες γιατί απεγκλώβισαν 3.500 πολίτες. δεν είχαμε νεκρούς γιατί ήταν σωστή η επιχείρηση εκείνη την στιγμή. Εκείνοι ήταν οι ήρωες της βραδιάς».

Είπε ακόμα ότι υπήρχε σχέδιο αλλά δεν υλοποιήθηκε γιατί υπήρχε έλλειψη συντονισμού. Η ασάφεια και η έλλειψη συντονισμού της κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν έχω διάθεση να συγκρουστώ με ιδιωτική εταιρεία αλλά ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν η Αττική Οδό. Ειδικά οι Αττικές Διαδρομές διαβεβαίωσαν ότι ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και διέθετε παραπάνω οχήματα. Αντίθετα η Νέα Οδός ανταπεξήλθε».

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Κάποιος ψάχνει τον Στυλιανίδη. Που ήταν ο Στυλιανίδης έλεγαν εκείνο το βράδυ. Η διαχείριση κρίσεων δεν γίνεται ούτε με γιουρούσια και ο αυτοσχεδιασμός πάντα αποτυγχάνει. Ο Στυλιανίδης δεν θα κυκλοφορεί να βγάζει φωτογραφίες για τα social media. Προτιμώ να κάνω την δουλειά μου. Αποδέχθηκα να κάνω αυτό το δύσκολο έργο και το αποδέχθηκα γνωρίζοντας τις παθογένειες του συστήματος και δικές μου αδυναμίες μην γνωρίζοντας τον ελληνικό κρατικό μηχανισμό. Δεν έψαχνα δουλειά αλλά έκρινα ότι αυτό μου όριζε το εθνικό καθήκον. Μεγάλωσα στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας. Όταν με κάλεσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούσα να πω όχι. Δεν ήρθα εδώ με στόχο να εξαργυρώσω οτιδήποτε ούτε ήρθα στην Ελλάδα ως Μεσσίας. Ήρθα ως καλοπροαίρετος φιλότιμος. Έχω ζήσει στην Ελλάδα και ήρα εδώ με την τεχνογνωσία που είχα ως ευρωπαίος επίτροπος. Αντιλαμβανομαι την παρουσία μου ως προσφορά. Τώρα, αύριο και στο τέλος αυτής της διαδρομής. Η πρόκληση μπροστά μας είναι το Αιγίς. Μπορούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να στήσουμε μια αξιόπιστη πολιτική προστασία. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα άνοιξα τον εθνικό διάλογο. Πολιτική προστασία σημαίνει κατεπείγον».

 

«Φταίει περισσότερο η Αττική Οδός».

Απάντηση σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Αφορμή για την κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα στάθηκε η ομιλία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστου Στυλιανίδη.

«Γνωρίζετε καλύτερα από μένα πόσο τραυματικές μπορεί να είναι οι εμπειρίες των φυσικών καταστροφών. Η Αττική Οδός θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης το έχει η Αττική Οδός που ισχυριζόταν ότι μπορούσε να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό.

Κανείς μετεωρολόγος δεν προέβλεψε τον όγκο του χιονιού που έπεσε στο κέντρο της Αθήνας και στα Βόρεια Προάστια που έφτασε τους 50 πόντους» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε παρέμβασή του.

«Αναφερθήκατε ότι δεν πρέπει να κάνω τον μεσάζοντα. Εγώ εξασφάλισα τα 2.000 ευρώ αποζημίωση. Εσείς κ. Τσίπρα γιατί τέτοια αγάπη ξαφνικά για την Αττική Οδό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε άλλο σημείο.

Ακόμα, απαντώντας στον κ. Τσίπρα που τον κατηγόρησε για «προσχηματική συγγνώμη» είπε πως ακόμα πως προτιμώ την «ειλικρινή συγγνώμη» της κυβέρνησης, από την «καμία συγγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για τους 120 νεκρούς στο Μάτι»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Το πιο τραγικό είναι ότι για να τιμωρήσουμε όλους αυτούς τους αληταράδες θα ψηφίσουμε Ανδρουλακη…

  2. Δηλαδή η Φλώρινα κι η Καστοριά που κάθε χρόνο χιονίζει έχουν ραντάρ μετεωρολογικα;;;;

  3. Και κατσαπλιαδες και ψευτες, το αποκλειουμε;

  4. Πριν 10 χρόνια, κάποιος είχε πει τη μνημειωδη φράση πετώντας ένα ποτήρι νερό, νούμερο ε νούμερο!

  5. Συντρόφια μην στεναχωριέστε.. έρχεται πάλι σιγά-σιγά ο ΣΥΡΙΖΑ καί μαζί με τον ανδρουλακη θά τα διορθώσουν όλα…υπομονή.

  6. «««Μπορούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να στήσουμε μια αξιόπιστη πολιτική προστασία.»»» 🤣🤣🤣👏👏👏👏

  7. ““…Η κλιματική κρίση μας βρήκε απροετοίμαστους»!“““ το ανυπαρκτο ελλαδιστανικο κρατος δεν ειταν ποτέ και για κατι προετοιμασμενο….γιατι ξαφνικα να ειναι προετοιμασμενο;;;;;; Επειδη εγιναν ανακοινωσεις για κακοκαιρια;;;;; Τι αλλαξε;;;;;;; Μονο οι λ@θροεισβ@λεις οργανωθηκαν και στηνουν ενος ειδους κρατους που θα ξεβρωμισει το ελλαδισταν απο εσας…….απλα πραγματα……

  8. Το πρώτο που δεν ξέρουν είναι ότι ότι το λατομείου Βοξιτι υπόγεια πως αυτό δεν το ξέρω και εγώ βγενει στην επαρχία Μασσα βόρεια Ιταλία,,,,2 οι δρόμοι που πρέπει να φύγουν και να γίνουν πάλι ποτάμι με μεγάλο βάθος είναι η Μεγάλου Αλεξάνδρου ο περιφερειακό όλος,,που ήταν ρέμα μεγάλο και το μπάζωμα η φιλανθη ο δρόμος Αγίας Αικατερίνη όχι όλος μέχρι αρχή μεγάλου Αλεξάνδρου και ο δρόμος ο κεντρικός που βγάζει θέατρο από τα βενζινάδικα μετά πίσω από το νεκροταφείο ας δούνε αυτοί που θα το ρίξουν διότι κατεβενει Μάγουλα εκεί ας μιλήσουν οι παλαιοί ότι θυμούνται οι γέροι αρβανιτες ,,,όχι ξένοι επισεις στο τελοιωμα περιφερειακό πέφτει πίσω από εργοστάσια μπαζομενα όλα βγενει στην Πυρκαλ η διυλιστήρια εκεί ας δούνε που θα το ρίξουν για θάλασσα εθνική οδός σινικια Παπακώστα άλλο έργο και κομμάτι πρέπει να περάσει από από Αττική οδό κλπ το ρέμα Αγίας Αικατερίνης είναι όπως παλαιά όταν μπενει στο σχέδιο μπαλωμένο όλα και εκεί βλέπουν κλπ μιλάμε για ποτάμια ρεμματα μεγάλα η φλέβες άλλο μια φλέβα φτάνει και μέχρι λίγο ποιο κάτω από των Ταξιάρχη αλλά αν κάνουν μεγάλα ποτάμια ανοιχτά ίσως τα ξεπεράσουν αν περνει γέφυρες δεν θα έχουν πρόβλημα

  9. Γιουπι!!!! Κερδισα, το στοιχημα! Καλως τους (τροπος του λεγειν) κι’ ας αργησαν! Επιτελους, απεδωσαν τα “καιρικα – haarp” φαινομενα, στην “Κλιματικη – Κλυσματικη Αλλαγη” ή αλλως και προς το παρον “Κλιματικη Κριση”! Και μην εκπλαγειτε, εαν μελλοντικα την ξαναβαπτισουν! Ειναι το υφασμα τετοιο, οπως λεμε εμεις οι μαγκισσες! Που συν τοις αλλοις, διαβαζουμε και πισω απο τις λεξεις, αντιλαμβανομενες το τι πραγματικα παιζει! Ψιλα γραμματα!

  10. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΚΑΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ…….???

  11. λεω κ αναρωτιεμαι και γιατι δεν ειχαν αλυσιδες η χιονολαστιχα οι οδηγοι προστιμο οχι επιβραβευση θελουν αλλα ειπαμε ταλιμπαν ζουν στη χωρα

  12. Το ποτάμι που έφτιαξαν εδώ διότι είναι νέα περιοχή στο σχέδιο πόλεως δόθηκαν ταυτόχρονα άδειες για χτίσιμο έχει βάθος μεγάλο και ξέρουμε διότι δεχετε μεγάλο όγκο νερού σε περίπτωση ημέρας έχει φτιαχτεί έτσι που να πέσει στα ρώσικα εκεί είναι μόνο χωράφια,,εγώ ειδοποίησα τον δήμαρχο στείλε άτομο το νερό είναι κάτω από 30 πόντους από την γέφυρα κλπ ,,το νερό ήρθε πρώτα με πολλή μεγάλο όγκο από τα τούνελ μετά μισή ώρα ήρθε στην αρχή πολλή λίγο και μετά με μεγάλο όγκο από Θριάσιο πριν ήταν στεγνό μόνο από τούνελ κλπ και αυτό που μπορούμε να καταλογισουμε ότι δεν υπήρχε ενημέρωση εγώ στην αρχή νόμισα ότι έσπασαν φράγματα του Μορνου μετά σινιδητοποιησα τη ήταν στείλαμε και τα παιδια σχολείο όσο για την φωτιά ήταν μεγάλη η ταχύτητα δεν γινόταν τίποτε φαλάγγι όλα μπροστά με 250 χρόνια το λιγότερο γενιά αρχική καταγωγή Βιλια Οινόης Μάνδρα Μάγουλα τώρα Ελευσίνα τουλάχιστον για την Μάνδρα και Μάγουλα γνωρίζω περισσότερα απλά ο Μητσοτάκης η δεξιά ανέκαθεν εκμεταλευοταν τα βασιλικά τζάκια ο Τσιπρας θεώρησε σωστό να μην πάει διότι άκουσε άλλους μην γνωρίζοντας ότι υπάρχουν και τα βασιλικά κουμουνιστικα τζάκια απλά τα εκμεταλευθηκαν πολλή όλα αυτά ακόμα και ο συγχωρεμένος Τραγκας έτσι δεν είναι με λίγα λόγια αν δεν γίνουν έργα εκεί η Μάνδρα είναι όλοι χτισμένη επάνω σε μαγνητικό ρέμα με φλέβες μεγάλες που παρασύρει και Μάγουλα αλλά και σινικια Παπακώστα δεν είναι τυχαίο το πρώτο σχέδιο που έβγαλαν οι Βαυαροί ήταν διαφορετικό άφηνε όλο τα μεγάλα ρεμματα από έξω και της φλέβες και την έφτανε μέχρι Ευταξια βίλα οι ΒυζάντινοιΑλλαξαν το σχέδιο έχει πολλά ανώμαλα ρεμματα χτισμένα στο κέντρο ανεβενουν κατεβενουν φουσκώνουν ξεφουσκώνει αυτό που είδες δεν είναι τίποτε σε αυτό που μπορεί να κατεβάσει ή παλαιοί είχαν πει δεν εισακουστηκαμε μια ημέρα θα πνηγητε όλοι εμείς θα έχουμε κλίσει τα μάτια μας

  13. Περιμένατε μέσα σέ 4 μόνον μήνες νά στήσει τό κατάλληλο Υπουργείο καί συστήματα προστασίας όταν δεκάδες χρόνια κοιμόμαστε ;

  14. Μας εχουν σπασει τα @ρχ@δ@α με αυτην την κλιματικη κριση.σε λιγο καιρο θα ονομαζουν κλιματικη κριση την απλη συννεφια.απατεωνες.

    1. Κλιματική κρίση που δημιούργησαν οι πολυεθνικές τους με τα εργοστάσια τους και το τρόπο ζωής που δημιούργησε ως πρότυπο ο κυβδηλος δυτικο-ιουδαικος πολιτισμός των αρίστων των αγγλοσαξωνικων πανεπιστημίων .

  15. Κομπαρε αντε μανα μ καλη επιστροφη στο νησι! Εισαγομενους στη δημοσια διοικηση η Ελλαδα δεν χρειαζεται! Συντομα κι ο λουλης που σεφερε θα γινει εξαγωγη!

Comments are closed.