Η Ελλάδα πλήττεται από 17 αγροτοδασικές πυρκαγιές

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki_aftodioikisi

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, η Ελλάδα αντιμετώπισε σοβαρές προκλήσεις λόγω των αγροτοδασικών πυρκαγιών. Συνολικά, 17 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να αναφέρει ότι οι 14 από αυτές κατασβέστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επιδείξει αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Από τις 17 πυρκαγιές, οι 14 κατασβέστηκαν γρήγορα, γεγονός που δείχνει την ετοιμότητα και την επαγγελματική προσέγγιση των πυροσβεστών. Ωστόσο, τρεις πυρκαγιές παραμένουν ενεργές και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να εργάζονται για την κατάσβεσή τους.

Τα τοπικά ανακριτικά γραφεία και τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην εκδήλωση αυτών των πυρκαγιών. Η διαδικασία αυτή είναι κρίσιμη για τον εντοπισμό πιθανών εμπρηστών ή άλλων παραγόντων που μπορεί να ευθύνονται για τις φωτιές.

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν χθες οι αρμόδιες αρχές για πυρκαγιά στην περιοχή Πτελεός, του δήμου Αλμυρού, στην Μαγνησία. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Δρυμώνα, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών σε υπαίθρο χώρο, προκαλώντας πυρκαγιά, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Πτελεός, του Δήμου Αλμυρού, στην Μαγνησία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.223,63 ευρώ.

Επιπλέον διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.687,5 ευρώ, επιβλήθηκε σήμερα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χανίων, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Αγία Μαρίνα, Χανίων Κρήτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response