Η Ελλάδα φλέγεται: Τεράστιες πυρκαγιές σαρώνουν ήδη τη χώρα και ο Κικίλιας χαριεντίζεται

Κοινοποίηση:
fotia-koropi-xr

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανείς πυρκαγιές που κατακαίνε αδιάκοπα πολλές περιοχές της χώρας. Οι φλόγες δεν δείχνουν κανένα έλεος, καταστρέφοντας σπίτια, επιχειρήσεις, και δασικές εκτάσεις, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν έναν αγώνα ζωής και θανάτου για την κατάσβεσή τους.

Στην Πρώτη Γραμμή της Καταστροφής: Βάρης-Κορωπίου

Η περιοχή της Βάρης-Κορωπίου έχει μετατραπεί σε κόλαση, με σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν γίνει στάχτη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με εναέρια μέσα που επιχειρούν αδιάκοπα, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό με βίντεο που δείχνει πιθανό δράστη.

Δερβενοχώρια και Λουτράκι: Ανυποχώρητες Αναζωπυρώσεις

Στα Δερβενοχώρια, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, με οικισμούς να απειλούνται και τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Στο Λουτράκι, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις κοντά στα διυλιστήρια, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Αιγαίο και Πελοπόννησος: Οι Πύρινες Λαίλαπες Συνεχίζουν Ακάθεκτες

Στη Μυτιλήνη, οι φλόγες καταστρέφουν ελαιώνες στην περιοχή της Μόριας, με τις αρχές να παραμένουν σε ετοιμότητα για τυχόν αναζωπυρώσεις. Στη Σάμο και στη Χίο, οι δασικές εκτάσεις και αγροτικές περιοχές αντιμετωπίζουν την απειλή της φωτιάς, με τις τοπικές δυνάμεις να εργάζονται αδιάκοπα για την κατάσβεση.

Υψηλός Κίνδυνος σε Όλη τη Χώρα

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει εξαιρετικά υψηλός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βόρειου και του Νότιου Αιγαίου, καθώς και της Κρήτης.

Προσπάθειες Κατάσβεσης και Πρόληψης

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από εναέρια μέσα, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Οι τοπικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα πρόληψης και ενημερώνουν τους πολίτες για την αποφυγή δραστηριοτήτων που μπορεί να προκαλέσουν νέες πυρκαγιές.

Για συνεχή ενημέρωση και ζωντανές πληροφορίες σχετικά με τις πυρκαγιές, μπορείτε να παρακολουθείτε τις ειδήσεις μέσω αξιόπιστων ειδησεογραφικών πηγών και ζωντανών χαρτών που παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τα ενεργά μέτωπα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: