Η Θεσσαλία υποδέχεται τα κλασικά αυτοκίνητα

Κοινοποίηση:
ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΟΧΗΜΑΤΑ-1-1024x768

Σήμερα το πρωί, η κεντρική πλατεία της Λάρισας γέμισε με ενθουσιασμό και νοσταλγία καθώς πραγματοποιήθηκε το “13ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2024/29η Μακεδονική Πλοήγηση”. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από τη λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ) και τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Λάρισας, γνωστή ως Classic Car Club Larissa.

 

Τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην εκδήλωση δεν είναι απλά οχήματα· είναι κομμάτια ιστορίας που έχουν διανύσει χιλιόμετρα στους δρόμους και έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο του αυτοκινήτου. Οι περαστικοί δεν μπορούσαν να αντισταθούν στην γοητεία αυτών των κλασικών μοντέλων, τα οποία συνεχίζουν να μαγεύουν τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μετά την αρχική συγκέντρωση στην πλατεία, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς την Καλαμπάκα. Στην πορεία τους, έκαναν στάσεις σε δύο σημαντικές περιοχές: την Ελασσόνα και τη Δεσκάτη Γρεβενών. Εκεί θα διανυκτερεύσουν, απολαμβάνοντας την παρέα των άλλων συμμετεχόντων και τις όμορφες διαδρομές που προσφέρει η περιοχή.

Τα πληρώματα που συμμετέχουν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κατά την διαδρομή του αγώνα, μαγευτικές εικόνες από φυσικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς αποτελούμενα από καταπράσινα λιβάδια, ποτάμια με κρυστάλλινα νερά και συστοιχίες δέντρων οι οποίες δημιουργούν φυσικές οδικές γαλάριες δροσιάς.
Αύριο Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 οι Λέσχες Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας και Κλασσικών Οχημάτων Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων θα συμμετέχουν με ταυτόχρονη στατική έκθεση των κλασικών οχημάτων στα τοπικά δρώμενα των πολιτιστικών εορτασμών της Γιορτής της Τρούφας, η οποία πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στην πόλη της Καλαμπάκας.

Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΟ ΦΙΛΠΑ στο οποίο κατά καιρούς έχουν διακριθεί πολλά πληρώματα της ΛΕΚΑΜ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response