Η Θράκη εκπέμπει συναγερμό! Γιατί άραγε;; Νέος θάνατος από κορωνοϊό στον Εχίνο – Πώς αναζωπυρώθηκε η εστία στην Ξάνθη

Κοινοποίηση:
1

Η ασθενής έπασχε από υποκείμενα νοσήματα – Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα
Θάνατος 70χρονης γυναίκας από τον Εχίνο Ξάνθης καταγράφηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ανεβάζοντας στους 189 τον αριθμό των θυμάτων. Σε τέσσερις μόλις ημέρες καταγράφηκαν έξι θάνατοι στον Εχίνο Ξάνθης.

Η γυναίκα, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και υπέρταση, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 14 Ιουνίου, ενώ διασωληνώθηκε την επόμενη ημέρα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, νωρίτερα, 24 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Από αυτά, τα 18 είναι στην Ξάνθη, δύο στη Ροδόπη και τέσσερα εισαγόμενα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.227, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

Tα 703 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1804 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πώς αναζωπυρώθηκε η εστία στην Ξάνθη

Η περιοχή του Εχίνου είχε τεθεί σε καραντίνα και τον περασμένο Απρίλιο για 14 ημέρες. Την περασμένη Πέμπτη που αποφασίστηκε εκ νέου περιορισμός στην πόλη είχαν σπεύσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, οι οποίοι εξήγησαν στους κατοίκους και τη σημασία της τήρησης των μέτρων. Ωστόσο, είναι βέβαιον ότι οι σημαντικές απώλειες του περασμένου διήμερου -οι τέσσερις θάνατοι κατοίκων του Εχίνου- αλλά και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης που αυξάνονται, έδειξαν με τον πιο σκληρό τρόπο πόσο βαρύ μπορεί να γίνει το φορτίο του κορωνοϊού. Θύματα μετράει η περιοχή και από την πρώτη καραντίνα.

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μέχρι και χθες νοσηλεύονταν 5 άνθρωποι σε κλινική Covid-19, και άλλοι 9 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και θαλάμους αρνητικής πίεσης. Επισης, 5 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ξάνθης.

«Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες δυο τρεις ημέρες στη Θράκη, εκτυλισσόταν από τις αρχές του Ιουνίου, αθόρυβα και χωρίς να είναι ορατό. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, αυτό γίνεται με τον κορωνοϊό, όταν δεν τηρούνται τα μέτρα απόστασης, προστασίας και υγιεινής. Για αυτό επιμένουμε στα μέτρα και ακουγόμαστε ισως υπερβολικοί» λέει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας, κ. Νικόλαος Σύψας.

Όπως εξηγεί ο ειδικός, στις περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης έχει αναπτυχθεί αποδεδειγμένα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, κάτι που συνέβη γιατί διαμορφώθηκαν οι «ιδανικές συνθήκες», αυτές του μεγάλου συγχρωτισμού, χωρίς τήρηση των μέτρων.

Κατά πληροφορίες, οι μουσουλμάνοι κάτοικοι των περιοχών δεν επισκέπτονταν μεν τζαμιά καθώς ήταν κλειστά στο πλαίσιο του περιορισμού του κορωνοϊού, αλλά ασκούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε σπίτια συγγενών τους, με αποτέλεσμα ο ιός να εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό και να μολύνει δεκάδες ανθρώπους. Το γεγονός δε ότι οικογένειες, πολυπληθείς και ευρείες, με άτομα όλων των ηλικιών, διαβιούν μαζί, μετέτρεψε τις οικίες και την οικογενειακή ζωή σε σημεία με «κλειστούς πληθυσμούς» όπου η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού γινόταν πολύ γρήγορα και εύκολα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Λόγω της ψευτοθρησκείας του ισλάμ συμβαίνουν όλα…
    Η φύση δεν συγχωρεί ψευτοκαταστάσεις και ψευτοσυριζιλίκια…

Comments are closed.