Η Ισλανδία είναι η ασφαλέστερη χώρα του πλανήτη – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Κοινοποίηση:
reykjavik-708

Η ασφαλέστερη χώρα του κόσμου είναι η Ισλανδία σύμφωνα με μια νέα μελέτη, όπου κυριαρχούν ευρωπαϊκά κράτη στην κορυφαία 20άδα και οι Φιλιππίνες θεωρούνται η πιο επικίνδυνη χώρα.

Στην έρευνα του Global Finance Magazine, που λαμβάνει υπόψιν του μεταξύ άλλων τις πολεμικές συρράξεις, τα ποσοστά εγκληματικότητας, τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών τα συστήματα πρόνοιας, που προστατεύουν τους κατοίκους από τον υποσιτισμό και τις ασθένειες, η Ισλανδία των 400.000 κατοίκων κατέκτησε την κορυφή παρά τα πολλά ενεργά της ηφαίστεια λόγω της πολύ χαμηλής εγκληματικότητας, αφού από το 2009 καταγράφηκε μόλις ένας φόνος, σύμφωνα με το BBC -ποσοστό που πολλοί αποδίδουν στην πολύ μικρή κατανάλωση ναρκωτικών και στην απουσία ενός ταξικού συστήματος που πυροδοτεί το φθόνο…

Ευρωπαϊκά κράτη τα πήγαν πολύ καλά, αφού στα δέκα ασφαλέστερα του πλανήτη τα επτά είναι από τη Γηραιά Ήπειρο, όπως και τα 15 από τα κορυφαία 20.

Αλλά η Ελλάδα βρίσκεται στην 57 θέση -25 θέσεις κάτω από την Κύπρο και μόλις πάνω από τη Σερβία και την ΠΓΔΜ.

Η έρευνα περιλαμβάνει στο σχετικό κατάλογο 128 από τα 193 κράτη που αναγνωρίζονται από τον ΟΗΕ, αλλά απουσιάζουν -άγνωστο γιατί- χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, που συγκαταλέγονται συνήθως στις πλέον επικίνδυνες χώρες του πλανήτη.

Από τις ανεπτυγμένες χώρες αίσθηση προκαλεί η κατάταξη των ΗΠΑ στην 65η θέση κυρίως λόγω του υψηλού ποσοστού ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με στοιχεία του FBI το 2017 αναλογούσαν 5,3 φόνοι ανά 100.000 κατοίκους -ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην 43η θέση λόγω του υψηλού κινδύνου φυσικών καταστροφών με τους συχνούς, μεγάλους σεισμούς στην περιοχή της, ενώ η Τουρκία στην 107η, μία κάτω από τη Ρωσία, όπου τα δυσανάλογα επίπεδα βίαιων εγκλημάτων και η δεινή οικονομική κατάσταση συνιστούν σημαντική απειλή για τους κατοίκους της, σύμφωνα πάντα με το Global Finance Magazine, που χρησιμοποίησε δεδομένα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο για την Ειρήνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: