Η Ισπανία καταργεί την μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 26 Ιουνίου

Κοινοποίηση:
ισπανια

Την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 26 Ιουνίου αποφάσισε σήμερα το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Ισπανία.

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου έρχεται να επιβεβαιώσει ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος είχε ενημερώσει σχετικά.

Η μάσκα θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους καθώς επίσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε χώρους όπου δεν τηρείται η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου. Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα ήταν υποχρεωτική στην Ισπανία σχεδόν από τις αρχές της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Στην απόφαση αυτή προχώρησε η ισπανική κυβέρνηση καθώς το 50% του ισπανικού πληθυσμού ( περίπου 24 εκατομμύρια) έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση εμβολίου κατά του COVID-19 ενώ περίπου το 32% ( 15 εκατ.) έχει λάβει και τις δύο δόσεις. Συνολικά έχουν χορηγηθεί 37 εκατ. δόσεις εμβολίου.

Εν τω μεταξύ τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο δείκτης κρουσμάτων ανέρχεται σε 92 κρούσματα / 100.000 πληθυσμού ενώ τις τελευταίες 7 ημέρες ο δείκτης βρίσκεται στα 43 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: