Η Κάλυμνος στους 5 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως

Κοινοποίηση:

Το BBC επέλεξε τους 5 πιο όμορφους αναρριχητικούς προορισμούς στον πλανήτη και μέσα σε αυτούς βρίσκεται και η Κάλυμνος. Το σπορ που είναι πλέον ολυμπιακό άθλημα, αποκτά όλο και περισσότερους φίλους από όλες τις ηλικίες.

Το αφιέρωμά εστιάζει στην ποιότητα των αναρριχητών πεδίων αλλά και την ομορφιά τους ως τουριστικοί προορισμοί. Σε αυτούς λοιπόν περιλαμβάνονται οι κολώνες στην Τασμανία, στη χερσόνησο νότια από την Αυστραλία, εντυπωσιακό τοπίο στον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό.

Το πολιτειακό πάρκο Σμιθ Ροκ στις ΗΠΑ, το Εθνικό Πάρκο Λανγκ έξω από τη Μασσαλία, είναι αναρριχητικό προορισμός εδώ και έναν αιώνα, τον κόλπο Χαλόνγκ στο Βιετνάμ και την Κάλυμνο και την Τέλενδο στην Ελλάδα.

Ένα αναρριχητικό προορισμό που ανακάλυψαν πριν από 25 χρόνια ο Άρης Θεοδωρόπουλος και σχοινοσύντροφοί του, τον ερωτεύτηκαν, τον γάζωσαν με ασφάλειες και τον ετοίμασαν για μελλοντικούς επισκέπτες και οι επισκέπτες ήρθαν μαζί με τον αναρριχητικό τους εξοπλισμό.

«Είναι πολύ ευχάριστο κάνοντας το σπορ που αγαπάμε να μπορούμε να βοηθάμε και το νησί οικονομικά και να έχουμε δημιουργήσει ένα μικρό παράδεισο για τους λάτρεις της αναρρίχησης στο μικρό απομονωμένο νησί της Ελλάδας, την Κάλυμνο» σχολίασε ο κ. Άρης Θεοδωρόπουλος στην εκμπομπή «Prime» του ΕΡΤNews.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response