Η Καμάλα Χάρις, φοβούμενη την απώλεια της υποστήριξης των μαύρων, προσφέρει κι άλλες δωρεάν προσφορές

Κοινοποίηση:
mc-kamala-harris-2-696x392

Η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις ανακοίνωσε τη Δευτέρα περισσότερες προτάσεις που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους για τη μαύρη κοινότητα.

Οι προτάσεις έρχονται μετά από δημοσκοπήσεις έδειξε Η Χάρις έχει περίπου 12-15 τοις εκατό λιγότερη υποστήριξη από τους μαύρους ψηφοφόρους απ’ ό,τι κέρδισε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το 2020.
Οι νέες προτάσεις της εκστρατείας του Χάρις για να προσπαθήσει να μειώσει τις αποστασίες περιλαμβάνουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, ένα νέο πρόγραμμα δανείων, προτιμώμενες τραπεζικές επιλογές για επιχειρηματίες, προτιμώμενα προγράμματα μαθητείας και καθοδήγησης και προτιμώμενες διευρυμένες εξετάσεις υγείας, αναφέρει το New York Times ανέφεραν:

Η εκστρατεία αντιμετωπίζει πιέσεις για να ενισχύσει την υποστήριξη των μαύρων ανδρών, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κ. Χάρις λαμβάνει σημαντικά χαμηλότερη υποστήριξη από το ψηφοδέλτιο αυτό από ό,τι ο πρόεδρος Μπάιντεν το 2020. Η διολίσθηση από τα ποσοστά του κ. Μπάιντεν το 2020 μεταξύ των μαύρων ανδρών είναι εντυπωσιακή: το 70% δήλωσε ότι θα ψήφιζε την κα Χάρις τον Νοέμβριο, από το 85% του κ. Μπάιντεν το 2020.

Αυτή η αποδυνάμωση της υποστήριξης έχει ανησυχήσει τόσο πολύ τους Δημοκρατικούς που ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε επείγουσα έκκληση αυτή την εβδομάδα στους μαύρους άνδρες να εγκαταλείψουν τις “δικαιολογίες” και να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχουν στις εκλογές.

Οι μαύροι άνδρες, ιδίως οι νεότεροι, απομακρύνονται σταθερά από το Δημοκρατικό Κόμμα, απογοητευμένοι από το γεγονός ότι οι εμπειρίες τους δεν αντικατοπτρίζονται στην πολιτική όσο οι εμπειρίες άλλων ομάδων. Οι προτάσεις της κ. Χάρις φαίνεται να αντιμετωπίζουν αυτές τις ανησυχίες κατά μέτωπο.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και επέπληξε τους μαύρους άνδρες το βράδυ της Πέμπτης επειδή “δεν αισθάνονται την ιδέα να έχουμε μια γυναίκα ως πρόεδρο”.

Το σχόλιο του Ομπάμα υποδηλώνει ότι η όποια υποστήριξη των μαύρων ανδρών προς τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ βασίζεται στον σεξισμό, μια τακτική ενοχής που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

Μεταξύ των μαύρων ανδρών, το 80 τοις εκατό υποστηρίζει τη Χάρις, μια Washington Post/Ipsos δημοσκόπηση διαπίστωσε πρόσφατα, ενώ μια “δημοσκόπηση της NAACP διαπίστωσε ότι 1 στους 4 κάτω των 50 ετών εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τραμπ”, το Hill ανέφερε.

“Δεν έχουμε δει ακόμη την ίδια ενέργεια και συμμετοχή σε όλες τις γειτονιές και τις κοινότητές μας, όπως όταν ήμουν υποψήφιος”, είπε ο Ομπάμα στους υποστηρικτές του Χάρις.

“Τώρα, θέλω επίσης να πω ότι αυτό φαίνεται να είναι πιο έντονο με τους αδελφούς”, είπε ο Ομπάμα. “Εν μέρει αυτό με κάνει να πιστεύω ότι, λοιπόν, απλά δεν αισθάνεστε την ιδέα να έχουμε μια γυναίκα ως πρόεδρο και βρίσκετε άλλες εναλλακτικές λύσεις και λόγους γι’ αυτό”.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response