Η Κομισιόν προτείνει απαγόρευση καπνίσματος: Σφοδρές αντιδράσεις απ’ τον κόσμο

Κοινοποίηση:
tsigaro

Η πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαγορευτεί το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους, όπως οι ταράτσες καφετεριών, εστιατορίων, στάσεις λεωφορείων και ζωολογικοί κήποι, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Οι επαγγελματίες του τομέα της εστίασης εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση στις επιχειρήσεις τους. Ωστόσο, υπάρχουν και φωνές που υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο υγιούς περιβάλλοντος.

 

Ο κύριος στόχος της Κομισιόν είναι η προώθηση μιας «γενιάς χωρίς καπνό», καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, περίπου το 25% των Ευρωπαίων είναι καπνιστές. Η επιβολή αυστηρών προστίμων για την παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου ενδέχεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 100 έως 200 ευρώ για τους καπνιστές σε κλειστούς χώρους εργασίας και δημόσιες συγκοινωνίες, ενώ φτάνουν μέχρι και 3.000 ευρώ για οδηγούς που καπνίζουν με ανήλικους συνεπιβάτες.

Η συζήτηση γύρω από την πρόταση αυτή αναδεικνύει τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ελευθερία επιλογής και τη δημόσια υγεία, καθιστώντας το θέμα επίκαιρο και κρίσιμο για την κοινωνία.

Παρά την αυστηροποίηση των κανόνων και την εντατικοποίηση των ελέγχων, αρκετοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να καπνίζουν στις παιδικές χαρές δίπλα στα παιδιά.

Με τα νέα μέτρα η ΕΕ στοχεύει να καπνίζει λιγότερο από το 5% του πληθυσμού έως το 2040, στο πλαίσιο του σχεδίου της για την καταπολέμηση του καρκίνου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Εάν η Κομισιόν νοιάζεται τόσο πολύ…ας κλείσει τις καπνοβιομηχανίες.
    Τολμάει;
    Μπα Ε;;;;

  2. Πολυ καλα θα κανουν να το απαγορεψουν τελειως!! Μερικοι δεν χορτασαν τσιγαρο , δεν μπορουν να σταθουν στα ποδια τους και το τσιγαρο ειναι στο χερι τους και δεν εννοουν να το κοψουν να γλιτωσουν!! Αντι να αναπνεουν τον καθαρο αερα αυτοι βαζουν το ντουμανι στα πνευμονια τους! Φατε τσιγαρο κοροιδα και μετα τρεχετε στους γιατρους!!

  3. Αφού η Κομισιόν κόπτεται για την υγεία των Ευρωπαίων και θέλει μια “γενιά χωρίς καπνό” γιατί δεν κλείνει τις καπνοβιομηχανίες και τις αλυσίδες διανομή καπνού σ’ όλη την Ευρώπη; Λέω και καμιά μ@@@@ία, έτσι για να περάσει ή ώρα…

Leave a Response