Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας αποκαλύπτει το «λάθος» μας – Η έκπληξη στο σχήμα της

Κοινοποίηση:
5a40031b-Great-Pyramid-of-Giza

Η εμβληματική Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας θεωρείται το τελευταίο θαύμα του Αρχαίου Κόσμου, και εξακολουθεί να καλύπτεται από μυστήριο.

Χτισμένη σε μια περίοδο 20 ετών το 2.600 π.Χ., στην κατασκευή της οποίας απασχολήθηκαν 25.000 άνθρωποι.

Η τετράπλευρη πυραμίδα, ύψους 138 μέτρων, είναι το πιο διάσημο μνημείο στην τοποθεσία της πυραμίδας της Γκίζας, μαζί με δύο άλλες κύριες πυραμίδες, και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ωστόσο, οι ερευνητές στην πραγματικότητα ισχυρίζονται ότι υπάρχουν οκτώ πλευρές σε αυτή, καθιστώντας τη μια οκταγωνική πυραμίδα, αναφέρει το LADBible .

Το 1940, οι άνθρωποι άρχισαν για πρώτη φορά να παρατηρούν ότι στο εξωτερικό στρώμα της Μεγάλης Πυραμίδας θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα από όσα συναντούσαν με την πρώτη ματιά.

Ο Βρετανός αιγυπτιολόγος Φλίντερς Πετρί εξέτασε ένα σύνολο δημοσιεύσεων για την Αρχαία Αίγυπτο και παρατήρησε μια κούφια γραμμή στο μέσο κάθε πλευράς της Μεγάλης Πυραμίδας όταν τις κοιτούσε από πάνω προς τα κάτω και με τον σωστό φωτισμό.

Και δεν ήταν ο μόνος που το εντόπισε αυτό.

Στο βιβλίο του 1975 Οι Πυραμίδες της Αιγύπτου , ο IES Edwards έγραψε: «Στη Μεγάλη Πυραμίδα τα τεμάχια συσκευασίας ήταν τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να γέρνουν ελαφρά προς τα μέσα προς το κέντρο κάθε διαδρομής, με αποτέλεσμα μια αξιοσημείωτη κοιλότητα να τρέχει στη μέση κάθε όψης· μια ιδιαιτερότητα δεν μοιράζεται, από όσο είναι γνωστό, καμία άλλη πυραμίδα».

Η Μεγάλη Πυραμίδα με οκτώ πλευρές αναφέρθηκε πιο πρόσφατα σε μια μελέτη του 2023 για το περιοδικό Archaeological Discovery .

Ο Ακίο Κάτο, ένας ακαδημαϊκός ερευνητής, συμφώνησε με τον Πετρί και τον Έντουαρντς.

«Η Μεγάλη Πυραμίδα στη Γκίζα είναι γνωστό ότι έχει έναν εκπληκτικό χαρακτήρα κοιλότητας, καθώς κάθε μία από τις τέσσερις όψεις της είναι ελαφρώς εσοχή κατά μήκος της κεντρικής της γραμμής, από τη βάση μέχρι την κορυφή», έγραψε ο Κάτο.

“Με άλλα λόγια, η Μεγάλη Πυραμίδα είναι μια κοίλη οκταγωνική πυραμίδα, αντί για την τυπική τετράγωνη πυραμίδα. Αυτή η κοιλότητα είναι τόσο λεπτή για να τη δει κανείς από οποιαδήποτε θέση του εδάφους, αλλά μπορεί να παρατηρηθεί από τον αέρα.”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: