ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – Η Ουγγαρία είναι αντίθετη στα σχέδια της ΕΕ να προσφέρει επιπλέον πόρους στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
ΟΡΜΠΑΝ

Η Ουγγαρία είναι αντίθετη στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προσφέρει περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία και δεν προτίθεται να συμβάλει περαιτέρω στη χρηματοδότηση του αυξημένου κόστους του Ταμείου Ανάκαμψης, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ο Ορμπάν επεσήμανε ότι το αίτημα της Κομισιόν η Ουγγαρία να συμβάλει με περισσότερα χρήματα είναι «γελοίο», την ώρα που η Βουδαπέστη, μαζί με την Πολωνία, δεν έχουν λάβει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ εν μέσω διαμάχης τους με τις Βρυξέλλες για το κράτος δικαίου.

Η ΕΕ θα προσφέρει στην Ουκρανία βοήθεια ύψους 50 δισεκ. ευρώ το διάστημα 2024- 27, ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: εμείς οι Ούγγροι (…) δεν θα δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία μέχρι να μας πουν πού πήγαν τα προηγούμενα περίπου 70 δισεκ. ευρώ», υπογράμμισε ο Ορμπάν.

«Και το βρίσκουμε εντελώς γελοίο και παράλογο να πρέπει να συμβάλουμε περισσότερα χρήματα για τη χρηματοδότηση του κόστους εξυπηρέτησης ενός δανείου, από το οποίο δεν έχουμε λάβει τους πόρους που δικαιούμαστε», πρόσθεσε.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία είναι οι μόνες χώρες της ΕΕ που δεν έχουν λάβει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπλοκάρει την αποδέσμευσή τους κατηγορώντας τις εθνικιστικές κυβερνήσεις των δύο κρατών για πλήγμα στο κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα οι χώρες μέλη της ΕΕ να εγκρίνουν αυτά τα οικονομικά σχέδια, ενώ προέβλεψε «μια μακρά μάχη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Επειδη η κ. Ουρσουλα εχει αποτρελαθει, δεν σημαινει οτι η καθε χωρα θα της κανει τα χατηρια. Τον Κουλη, τον εχουν ως δεδομενο σε οτι τρελο κι αν ζηταει η ΕΕ.
    Δεν υπαρχει κατι που να αντιδραει η Ελλαδα. Οχι μονο τωρα, τα ιδια ηταν και επι Τσιπρα. Καμμια αντιδραση, για κανενα θεμα. Σε ολα Ναι.
    Γιατρεια δεν υπαρχει με ανθρωπους που κυβερνανε, αλλα δεν νοιαζονται για τους Ελληνες και την Ελλαδα.
    Αν οι Ελληνες ψηφοφοροι δεν τους αλλαξουν τα φωτα στις Ευρωεκλογες, θα ειναι αξιοι της τυχης τους και καλα να παθουν.

  2. ΜΠΡΆΒΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ! ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΤΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

  3. Τελικά οι χώρες που είχαν χρόνια υποφέρει απ’τον κομμουνισμό βρήκαν το βηματισμό τους πολύ πιο γρήγορα από ότι όλες εκείνες που είχαν και έχουν μια δημοκρατία στα λόγια, γιατί στα έργα είναι μια μαφία και ένα πλιάτσικο εις βάρος του λαού τους.

  4. Ποιά βοήθεια έχει δώσει μεχρι τώρα στην Ουκρανία η Ουγγαρία; Μάλλον μέχρι τώρα της σκάβει τον λάκο της.

    1. Σωστά δίνει σανό ο Ορμπαν στους ψεκασμενους Ρωσολαγνους. Αφού δήθεν είναι τόσο κακή η ΕΕ τότε γιατί ο Ορμπαν δεν βγάζει αύριο κιόλας την Ουγγαρία απο την ΕΕ. Αλλά που να πάνε οι πειναλες οι Ούγγροι που παρακαλανε για τα λεφτά και τα κονδύλια της Ευρώπης.

  5. Θερμά συγχαρητήρια, δείχνει τον δρόμο, που πρέπει να ακολουθήσουν και οι λοιποί πρωθυπουργεύοντες. Μακάρι και ο Μητσοτάκης, να έκανε κάτι αντίστοιχο.

  6. Δυστυχως η Ελλαδα δεν εχει εναν Ορμπαν , εχει μονο ανδρεικελα και Ανθελληνες.

    1. oρμπαν ζητανε μονο οι χουντικοι, που νιωθουν δουλοι

  7. Ρε ηγετη με μπαλλαρες κι ο Ζελε πως θα τη βγαλει με χαβιαρι μονο? Με σκετο …αγωνιστικο προφιλ …Φιντελ Καστρο δινοντας παραστασεις στα τσιρκοκυνοβουλια? …Ελεειστε τον εθνοκαταστροφεα! Ακομα και το ΝΑΤΟ δεν γουσταρει να κανει μελη… γοβατους!

Comments are closed.