Η Ουγγαρία μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Ζητά αποζημίωση για την φύλαξη των συνόρων της

Κοινοποίηση:
orban-5433

Η Ουγγαρία θα ζητήσει την επιστροφή των δαπανών της συνοριακής αστυνομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι μάλιστα έτοιμη να καταθέσει αγωγή για τον σκοπό αυτό, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Gergely Gulyás κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου της κυβέρνησης.

«Θα απαιτήσουμε επίσης την επιστροφή των δαπανών συνοριακής αστυνόμευσης από την Επιτροπή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει επίσης προπαρασκευαστικές εργασίες εδώ. Θέλουμε να λάβουμε αυτές τις δαπάνες από την Επιτροπή με νομικά μέσα, οπότε είμαστε έτοιμοι ακόμη και να μηνύσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο Gulyás.

Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στον János Bóka, υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την απόφαση που καταδικάζει την Ουγγαρία για το μεταναστευτικό.

«Κανείς δεν μπορεί να μετεγκατασταθεί στην Ουγγαρία ενάντια στη θέληση του ουγγρικού λαού», δήλωσε ο υπουργός.
Σημείωσε ότι δεν θα αφήσει να μείνουν ανεκτά τα διπλά πρότυπα των Βρυξελλών όσον αφορά την προστασία των συνόρων.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορα από τους παράνομους μετανάστες. Οι παράνομοι μετανάστες δεν θα εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω της Ουγγαρίας και μέσω των νότιων συνόρων της Σένγκεν. Σε όσους λαμβάνουν πολιτικό άσυλο στο πλαίσιο της διαδικασίας του κράτους δικαίου σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ και βάσει της οικειοθελούς απόφασής τους, προσφέρεται δωρεάν ταξίδι χωρίς επιστροφή στις Βρυξέλλες».

Η κυβέρνηση θα απαιτήσει την επιστροφή των εξόδων της συνοριακής αστυνομίας από την Επιτροπή και θέλουμε να το επιβάλουμε αυτό μέσω νομικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Gulyás υπενθύμισε ότι το 2015, ο Ούγγρος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι εάν οι Βρυξέλλες δεν εφαρμόσουν το κοινοτικό δίκαιο, τη συμφωνία Σένγκεν, και δεν υποχρεώσουν τα κράτη μέλη που προστατεύουν τα εξωτερικά τους σύνορα να προστατεύουν αποτελεσματικά τα σύνορά τους, η Σένγκεν θα καταρρεύσει.

«Η μετανάστευση καταστρέφει τη Σένγκεν, η Γερμανία καταστρέφει τη Σένγκεν», δήλωσε ο Gergely Gulyás, αναφερόμενος στην εισαγωγή συνοριακών ελέγχων στα σύνορα της Γερμανίας στις 16 Σεπτεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Πολιτικός με @@ που αγαπάει την πατρίδα και όχι σαν τους δικούς μας τους εθνοπρότες.

Leave a Response