Η Ουκρανία ζήτησε την αφαίρεση της σημαίας της Σλοβενίας επειδή μοιάζει με της Ρωσίας

Κοινοποίηση:
slovenia

Οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν την αφαίρεση μιας σλοβενικής σημαίας από την πρεσβεία στο Κίεβο, παρά το γεγονός ότι η Σλοβενία υποστηρίζει την Ουκρανία, επειδή έμοιαζε λίγο με τη ρωσική σημαία.

Η ρωσοφοβία έχει εξαπλωθεί και στα χρώματα. Οτιδήποτε φαίνεται λίγο ρωσικό είναι πλέον επιρρεπές σε ακύρωση.

«Όταν φτάσαμε στο Κίεβο, φυσούσε πολύ και όταν σηκώσαμε με περηφάνια τη σλοβενική και την ευρωπαϊκή

σημαία πίσω, κυμάτισαν στον άνεμο», είπε ο Επιτετραμμένος της Σλοβενίας, Μπόστιαν Λέσιακ, σε συνέντευξή του στο TV Slovenia.

Ωστόσο, μερικές μέρες αργότερα, αφού ο αέρας κόπασε και η σημαία έπεσε στο κοντάρι, φαινόταν λίγο σαν την ρώσικη και δεν άρεσε στα μέλη της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς.

Ρώτησαν εάν η πρεσβεία θα μπορούσε «να αφαιρεθεί προσωρινά η σλοβενική σημαία επειδή είναι πολύ παρόμοια με τη ρωσική» και αφαιρέθηκε αμέσως.

Η σημαία αφαιρέθηκε παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Janez Jansa είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Ουκρανία σε πολλές περιπτώσεις και ζήτησε να επιτραπεί στη χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ.

Η αφαίρεση της σημαίας έγινε αφότου Ουκρανοί αξιωματούχοι απαίτησαν την παγκόσμια «ποινικοποίηση» της χρήσης του γράμματος Z στο πλαίσιο της υποστήριξης της Ρωσίας.

Ναι, το Z ακυρώνεται επίσης. Τόσο η Zurich Insurance Group όσο και η Samsung έχουν αποστασιοποιηθεί από το “Z” σε επωνυμίες και διαφημίσεις.

Όπως τονίσαμε προηγουμένως, οι γάτες της Σιβηρίας απαγορεύτηκε να συμμετάσχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς γάτας, ενώ ένα δέντρο έχασε τη νίκη του στο «δέντρο της χρονιάς» επειδή ήταν ρώσικο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: