Η ΡΩΣΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ 2.300 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ – ΑΣΧΗΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία – Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα μπαράζ 2.300 βομβαρδισμών στην περιοχή του Ντονέτσκ τις τελευταίες 24 ώρες, χτυπώντας περίπου δέκα Ουκρανικούς οικισμούς γύρω από την ρωσοκρατούμενη πόλη. Αυτή η μαζική επίθεση σήμανε ξανά τον συναγερμό για την σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία που πλέον σύμφωνα με Ουκρανικά ΜΜΕ βλέπει περισσότερες επιθέσεις στο Ντονμπάς (Donbas) παρά στο Χάρκοβο (Kharkiv) που είχε μετατοπιστεί η διεθνής προσοχή.

Πλήγματα σε κατοικημένες περιοχές

Σύμφωνα με το περιφερειακό αστυνομικό τμήμα της Ουκρανίας, τα πλήγματα έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές και σε αστικές υποδομές. Συγκεκριμένα, η αστυνομία σε δήλωσή της έγραψε: «Περίπου 2.300 πλήγματα την περασμένη ημέρα… Η αστυνομία κατέγραψε τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου. Ο εχθρός χτύπησε κατοικημένες περιοχές με βόμβες, πυραύλους, ρουκέτες και πυροβολικό… Καταστράφηκαν είκοσι τέσσερα πολιτικά μέσα – 19 κτίρια κατοικιών, αυτοκίνητα, και ζωτικής σημασίας πολιτικές υποδομές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ρωσική επικέντρωση στο Ντονμπάς
Ενώ η παγκόσμια προσοχή έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην ανανεωμένη επίθεση της Ρωσίας στην Περιφέρεια του Χαρκόβου, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη στην ανατολικότερη περιοχή του Ντονμπάς. Η Asami Terajima του Kyiv Independent αναφέρει ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει πολλά χωριά και πλησιάζουν στη στρατηγική πόλη Chasiv Yar.

Προβλήματα στην Ουκρανική Άμυνα

Ο Ντμίτρο, ένας 54χρονος λοχίας από το τάγμα Aidar, μέρος της 5ης χωριστής Ταξιαρχίας Εφόδου της Ουκρανίας, περιέγραψε τη συντριπτική δύναμη πυρός των ρωσικών δυνάμεων. «Το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδιζε την Ουκρανία με κάτι που φαινόταν σαν μια αναλογία πυρός 10 προς ένα ενώ το πυροβολικό μας είχε σωπάσει», είπε ο Ντμίτρο, υπογραμμίζοντας τη σοβαρή έλλειψη πυρομαχικών και αντιαεροπορικών πυραύλων που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα τα ουκρανικά στρατεύματα. Αυτή η κατάσταση επέτρεψε στα ρωσικά αεροπλάνα να πλησιάσουν και να επιτεθούν σε ουκρανικές θέσεις με ελάχιστη αντίσταση κάνοντας χρήση και των πολύ ισχυρών βομβών ανεμοπορίας που πλέον διαθέτουν.

Η Στρατηγική σημασία του Chasiv Yar
Η μάχη για το Chasiv Yar γίνεται όλο και πιο κρίσιμη καθώς βρίσκεται κοντά σε έναν σημαντικό αυτοκινητόδρομο και η κατάληψη της πόλης θα παρείχε σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα στις ρωσικές δυνάμεις. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά την επικέντρωση των Ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Χαρκόβου, το Κίεβο φαίνεται ότι έστειλε ενισχύσεις και προς την περιοχή αυτή με στόχο να αποτραπεί τυχόν κατάληψη του Chasiv Yar από τους Ρώσους που μέχρι τώρα προσπαθούν ανεπιτυχώς να το καταλάβουν.

Διεθνής Αντίδραση και παροχή βοήθειας στην Ουκρανία
Ως απάντηση στην κλιμάκωση της σύγκρουσης και στις ελλείψεις πυρομαχικών, η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενίσχυσαν τη βοήθεια τους προς την Ουκρανία. Αυτή η υποστήριξη στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας και στην παροχή των τόσο απαραίτητων πόρων για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.

Παράλληλα, δώθηκαν εγκρίσεις για περιορισμένα πλήγματα της Ουκρανίας με δυτικά όπλα εντός της Ρωσίας και μάλιστα είναι πολύ πιθανό το πρώτο από αυτά να συνέβη το Σαββατοκύριακο με την επιτυχή καταστροφή συστημάτων αεράμυνας S-300 ή S-400 στην περιοχή του Μπελγκορόντ.

Συνοψίζοντας
Η αύξηση των ρωσικών επιδρομών στην περιοχή του Χαρκόβου και η προέλαση στο Ντονμπάς δείχνουν μια νέα φάση στη σύγκρουση που εδώ και μήνες ήταν αρκετά στάσιμη και είχε εξελιχθεί σε έναν πόλεμο φθοράς. Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία παραμένουν κρίσιμες και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα φτάσει η δυτική βοήθεια στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. δύσκολη η μάχη του κοντού με τις πανίσχυρες π@@στρο-υπερδυνάμεις του κακού …αλλά ας μην βιάζονται οι κουνίστρες να πανηγυρίσουν … έχει μέλλον ακόμα

  2. Καλά πάει η οπισθοχώρηση. Αντε και σε λίγο θα φτάσουν Μόσχα οι Ρώσοι στραιτώτες. Ή όσοι έχουν μείνει από αυτούς

    1. Πόσες παρενέργειες έχουν αυτά τα εμβόλια ποια οπισθοχώρηση και πράσινα άλογα γράφεις αυτός ο πόλεμος δεν χάνεται!!!!

  3. Εγώ θα πω ότι και η ΡΩΣΙΑ που κάνει πολεμικές επιχειρήσεις εναντίων της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ και των συμμάχων της
    και το ΙΣΡΑΗΛ που κάνει πολεμικές επιχειρήσεις εναντίων της ΧΑΜΑΣ/ΧΕΤΖΜΠΟΛΑΧ και των συμμάχων της

    γιατί δεν λένε ότι κηρύσουμε επίσημα πόλεμο

    μετά να αναλάβει η αεροπορία/πυροβολικό κτλ και να ισοπεδώσει τα πάντα χωρίς κανένα έλεος/διάκριση

    όπως έκαναν οι σύμμαχοι
    όπως έκαναν οι γερμανοί
    στον Β.Π.Π.

    διαλύεις τα πάντα στις πόλεις δεν μένει τίποτα όρθιο ούτε τούβλο.

    όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι

  4. Ετσι, χριστιανικά πράγματα, βαράμε νοσοκομεία, ρεύμα, νερό, σχολεία, πολυκατοικίες. Βρωμόσκυλα ρωσάκια, δυο μοίρες F15EX (λόγω μεγάλου οπλικού φορτίου) να είχε η ουκρανία και μία rafale f4 (λόγω spectra και ηλεκτρονικών), καροτσάκι θα σας πέταγαν έξω από την χώρα. Αλλά οι δυτικοί δίνουν μετρίων δυνατοτήτων όπλα, δυστυχώς.

  5. Βλαδιμηρε ενα κουμπι ειναι μας κουρασες! Πατησε το ουτως η αλλιως τελειωνει και το…2.0 μνημονιο της Κουλας! Ουρσουλαρα κοψε κανα φραγκο αλα Μπαιντεν διαφορετικα θα πεσει λορδα!

  6. Οι ρωσοι παρατησαν το χαρκοβο που τα βρηκαν σκουρα και επιασαν το ντονετσκ και βαρανε στο γαμο του καραγκιοζη. Τοσο καιρο η υποτιθεμενη ρωσικη αντεπιθεση εχουν παρει μονο κατι χωρια και οικισμους αλλα καμια πολη και μαλιστα απεναντι σε ουκρανους που εχει ξεμεινει το πυροβολικο τους απο πυρομαχικα Μιλαμε φοβερη στρατηγικη…

  7. Να μην ελπίζει ο Πούτιν ότι θα καταλάβει την Ουκρανία όσο εξοπλίζει εις βάρος μας τους τούρκους.

  8. Έχεις ακούσεις πως έγινε η ολοσχερή καταστροφή του DRESDEN στον Β ΠΠ? Ο Πούτιν έτσι πρέπει να κάνει με το Χαρκοβο.

  9. ΠΟΥΤΙΝ ΞΕΠΑΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

  10. ΡΙΞΤΕ ΡΙΞΤΕ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

  11. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Δεν πιστεύει κανείς πλέον τις φαντασιώσεις της Ρωσίας. Για τους S300 και S400 που οι Ουκρανοί με HIMARS διέλυσαν σε Ρωσικό έδαφος δεν μας λένε τίποτα. Οι Ρώσοι παλιά τους τέχνη κόσκινο : να κτυπάνε κανένα σταθμό παραγωγής ενέργειας, τις υποδομές του νερού, κανένα σχολείο, κανένα δημαρχείο…..

  12. δηλ το εδαφος που ηδη η ρωσσια υποτιθεται οτι εχει προσαρτησει …

  13. ΠΟΥΤΙΝ ΓΕΡΑ!!!!! ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!!! ΕΞΑΕΡΩΣΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΕΙ!!!! ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΝΕΒΕΙ!!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!

  14. Έτσι ακριβώς το Χάρκοβο είναι απόρθητο δεν μπορεί να περικυκλώσει μια μεγάλη πόλη αυτό το προσπάθησαν μερικώς και απέτυχαν τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολο… Οι επιθέσεις που γίνονται στα σύνορα έχουν στόχο την διάσπαση του μετώπου ώστε να είναι πιο εύκολη η κατάληψη του Donbass…

Comments are closed.