Η Ρουμανία δημιουργεί ναυτική βάση για την υποστήριξη των Ουκρανικών Δυνάμεων

Κοινοποίηση:
oukrania-drone-696x378

Η Ρουμανία προγραμματίζει την ίδρυση μιας νέας ναυτικής βάσης εκπαίδευσης, η οποία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Το σχέδιο αυτό, που προτάθηκε από τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις, έλαβε πρόσφατα την έγκριση του ρουμανικού κοινοβουλίου με μεγάλη πλειοψηφία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Βουκουρέστι.

 

Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική συνεργασίας μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της αμυντικής ικανότητας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχουν δείξει την ανάγκη για εντατικοποίηση και διαφοροποίηση στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού», έγραψε ο Γιοχάνις σε επιστολή του προς τους βουλευτές.

 

Η εκπαίδευση των Ουκρανών πεζοναυτών αναμένεται να είναι διάρκειας δύο ετών.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης την περαιτέρω συνεισφορά στη νέα διοίκηση του ΝΑΤΟ για τη βοήθεια και την εκπαίδευση στην ασφάλεια της Ουκρανίας (NSATU).

Η νέα μονάδα, η οποία εγκρίθηκε αυτό το καλοκαίρι, χρησιμεύει για την παροχή προμηθειών και εκπαίδευσης στις ουκρανικές δυνάμεις.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας από τη Ρουμανία, τα ουκρανικά στρατεύματα θα λάβουν εκπαίδευση στην αεροπορική βάση Κάμπια Τούρζιι (Câmpia Turzii) στα βόρεια της χώρας.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response