Η Ρωσία έχει καταστρέψει το 70% του ουκρανικού εξοπλισμού στο Κουρσκ – «Συγκέντρωσαν απίστευτους πόρους»

Κοινοποίηση:
01d09f315866e68900a8f93266e51856_XL

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει το 70% του συνολικού στρατιωτικού εξοπλισμού των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων που επιστρατεύθηκε στις μάχες του Kursk, όπως αποκάλυψε με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Komsomolskaya Pravda ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, Υποστράτηγος Apti Alaudinov.

«Έχουν συγκεντρώσει τόσο σοβαρούς πόρους, όσο δεν έχουν συγκεντρώσει ποτέ τα τελευταία τρία χρόνια. Σκοπός τους ήταν να πλήξουν συγκεκριμένα σε μία κατεύθυνση», τόνισε ο Alaudinov σχετικά με τους ουκρανικούς εξοπλισμούς.

Ο διοικητής διευκρίνισε ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν πάνω από 200 άρματα μάχης και περισσότερα από 400 τεθωρακισμένα οχήματα, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα μάχης πεζικού κατά την εισβολή.

Όλα τα παλιά ευρωπαϊκά οχήματα χρησιμοποιήθηκαν ειδικά για αυτή την επιχείρηση, σημείωσε.

Ο Alaudinov δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή έχει καταστραφεί το 70% αυτού του εξοπλισμού.

Με το που εμφανίζεται ο εξοπλισμός σε κάποια ζώνη των μαχών γίνεται πάραυτα στόχος και καταστρέφεται, πρόσθεσε ο υποστράτηγος των δυνάμεων Akhmat.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει περίπου 21.900 στρατιώτες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στο Kursk.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 144 άρματα μάχης, 69 οχήματα μάχης πεζικού, 34 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών (MLRS), μεταξύ αυτών οκτώ HIMARS και έξι MLRS αμερικανικής κατασκευής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response