Η Ρωσία ενισχύει την αεροπορική βάση Kant στο Κιργιστάν – Putin: «Σημαντικό στοιχείο της αμυντικής συνεργασίας»

Κοινοποίηση:
μακελειο

Με αφορμή την 20ή επέτειο από την ίδρυση της ρωσικής αεροπορικής βάσης Kant στο πρώην σοβιετικό κράτος Κιργιζιστάν, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η στρατιωτική αεροπορική βάση έχει γίνει μια σημαντική καμπή στην εμβάθυνση της συνεργασίας άμυνας και ασφάλειας μεταξύ Μόσχας και Μπισκέκ .

Σε μια ομιλία που εκφώνησε, ο Putin δήλωσε σχετικά: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να γιορτάσουμε επίσημα μια αρκετά σημαντική επέτειο – την 20η επέτειο από την ίδρυση της κοινής ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην πόλη Καντ της Δημοκρατίας της Κιργιζίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη συνεργασία μας για την άμυνα και την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας γενικότερα με τους Κιργίζους φίλους μας».
«Αυτό το στρατιωτικό φυλάκιο συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της δημοκρατίας, στην παροχή ασφάλειας και σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής Ασίας και στην καταπολέμηση οξέων προκλήσεων και απειλών όπως η τρομοκρατία, ο εξτρεμισμός, η διακίνηση ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα», είπε ο Ρώσος ηγέτης στους δημοσιογράφους. μετά τις συνομιλίες Ρωσίας – Κιργιζίας στην πρωτεύουσα του Κιργιζιστάν.
Η 20ή επέτειος της στρατιωτικής εγκατάστασης χαιρετίστηκε από τον Ρώσο οποίος ήταν παρών στην τελετή έναρξης της αεροπορικής βάσης Καντ τον Οκτώβριο του 2003, ως «μια σημαντική ιωβηλαιακή ημερομηνία». Πρόσθεσε, «το προσωπικό του Καντ συμμετέχει επί του παρόντος στις ασκήσεις των ειρηνευτικών δυνάμεων της Άθλητης Αδελφότητας 2023 που διεξάγει ο Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) στο έδαφος της Κιργιζίας».
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: