Η Ρωσία προχωρά σε στρατηγική νίκη: Εκκένωση της Ποκρόφσκ

Κοινοποίηση:
Kremlino

«Αρχίζουμε την υποχρεωτική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από την κοινότητα Ποκρόφσκ (…) όταν οι πόλεις μας είναι στην εμβέλεια πρακτικά όλων των εχθρικών όπλων, η απόφαση για απομακρύνσεις είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη», έγραψε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντονέτσκ Βαντίμ Φιλάσκιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Σήμερα, η Ουκρανία ανακοίνωσε την απόφαση να απομακρύνει τις οικογένειες με παιδιά από την πόλη Ποκρόφσκ και τα γύρω περιοχές. Αυτή η κίνηση έρχεται καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους προς τη στρατηγικής σημασίας ανατολική πόλη.

Στην περιοχή του Ποκρόφσκ, τουλάχιστον 53.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 4.000 παιδιά, ζουν σε μια κατάσταση αυξανόμενης ανησυχίας, καθώς η περιοχή βρίσκεται κοντά στην ανατολική γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία. Ο κυβερνήτης της περιοχής ανακοίνωσε μέσω Telegram την επιτακτική ανάγκη για εκκένωση, προειδοποιώντας ότι οι κάτοικοι έχουν μόλις μία ή δύο εβδομάδες για να απομακρυνθούν.

Το Ποκρόφσκ κατέχει στρατηγική σημασία λόγω της θέσης του στη διασταύρωση μιας σημαντικής οδού εφοδιασμού για τους Ουκρανούς στρατιώτες στο ανατολικό μέτωπο. Αυτή η οδός έχει γίνει στόχος του ρωσικού στρατού εδώ και αρκετό καιρό, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο κρίσιμη για τους κατοίκους της περιοχής.

 

Από την άλλη πλευρά, περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από εννέα παραμεθόριες περιοχές στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία προωθούνται στην περιοχή Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας προκαλώντας μεγάλη αμηχανία στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας.

 

Με πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ukrainska Pravda

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: