Η Υπόθεση Μενέντεζ ξαναβγαίνει στο φως: Νέο αίτημα της εισαγγελίας

Κοινοποίηση:
dikaiosini

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, Τζορτζ Γκασκόν, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα υποβάλει αίτημα στο δικαστήριο για να εξεταστεί η υπόθεση των αδελφών Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται δεκαετίες μετά την καταδίκη τους σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για τους φόνους των γονιών τους το 1989 στο Μπέβερλι Χιλς.

 

Ο Γκασκόν πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να κοινοποιήσει την απόφασή του, η οποία προήλθε ύστερα από τις αυξανόμενες πιέσεις και εκκλήσεις για επανεξέταση της περίπτωσης των αδελφών. Αυτοί οι δύο άνδρες εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, αφού είχαν καταδικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού σχετικά με τις δολοφονίες των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ.

Ο κ. Γκασκόν είπε ότι τα νέα στοιχεία φέρεται να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς ότι ο Έρικ κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα του.

Οι αδερφοί Μενέντεζ ισχυρίζονται ότι σκότωσαν τους γονείς τους σε αυτοάμυνα αφού υπέστησαν για μια ζωή σωματική, συναισθηματική και σεξουαλική κακοποίηση από αυτούς.

Η υπόθεση που είχε συνταράξει τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 απέκτησε παγκόσμια φήμη το τελευταίο διάστημα λόγω της σειράς του Netflix. Μάλιστα προ ημερών είχε γίνει γνωστό πως η υπόθεση επανεξετάζεται λόγω νέων στοιχείων τα οποία δήλωσε η πλευρά των αδελφών πως φέρνουν στις δικαστικές αρχές.

Οι εισαγγελείς εκείνη την εποχή υποστήριξαν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για οποιαδήποτε παρενόχληση και είπαν ότι τα αδέρφια ήθελαν την περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων των γονιών τους.

 

Sky News

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response