Η Φινλανδία κλείνει στις 22/11 τα σύνορα της με τη Ρωσία – Η αιτία…

Κοινοποίηση:
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Στο κλείσιμο των συνόρων της με τη Ρωσία αναμένεται να προχωρήσει από τις πρώτες ώρες της 22ας Νοεμβρίου η Φινλανδία σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και τη Σομαλία.

Αυτό αναφέρει η φινλανδική εφημερίδα IltaLehti, η οποία υποστηρίζει πως η Φινλανδία ετοιμάζεται να κλείσει τα τέσσερα εναπομείναντα σημεία ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσία.
«Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Petteri Orpo μπορεί να αποφασίσει τη Δευτέρα να κλείσει τα σημεία ελέγχου στα χερσαία σύνορα με τη Ρωσία από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, δηλαδή όταν η ημέρα αλλάζει σε Τετάρτη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Την περασμένη Παρασκευή, οι φινλανδικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τέσσερα από τα οκτώ σημεία ελέγχου στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με την Φινλανδία, η κίνηση αυτή οφείλεται στην επιδείνωση της κατάστασης με τα μεταναστευτικά ρεύματα.
Μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών της Φινλανδίας υποστηρίζει πως είναι έτοιμο να λάβει ακόμα πιο δραστικά μέτρα, εάν χρειαστεί, με τη Ρωσία να διατυπώνει τις ανησυχίες της για αυτήν την εξέλιξη, καθώς αναφέρεται πως η αδυναμία εισόδου στην Φινλανδία για χιλιάδες Ρώσους μπορεί να οδηγήσει σε μαζικές κατασχέσεις στον τομέα του real estate καθώς καθίσταται πλέον αδύνατη η πληρωμή φόρων και λογαριασμών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΠΟΤΕ;;;;

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Comments are closed.