Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προωθεί την κινεζοποίηση του πλανήτη πάνω στο πρότυπο του COVID PASS, που πρακτικά κατήργησε κάθε έννοια ελευθερίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως σε «πρόθυμες» και «φρόνιμες» χώρες, όπως η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κόσμος χρειάζεται διεθνή συστήματα ψηφιακών ταυτοτήτων, όπως το COVID Pass, και η Τεχνητή Νοημοσύνη θα πρέπει να ρυθμίζεται από ένα παγκόσμιο όργανο παρόμοιο με τη Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, δήλωσε την Κυριακή η πρόεδρος της Κομισιόν.
Μιλώντας πριν από τη σύνοδο «Ένα Μέλλον» της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Ινδία, η Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε ότι «το μέλλον θα είναι ψηφιακό» και ως εκ τούτου θα χρειαστούν περισσότεροι παγκοσμιοποιημένοι θεσμοί για τον καθορισμό ορίων και κανονισμών.
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε: «Σήμερα θέλω να επικεντρωθώ στην τεχνητή νοημοσύνη και τις ψηφιακές υποδομές. Όπως έχει περιγραφεί, η Τεχνητή Νοημοσύνη ενέχει κινδύνους αλλά προσφέρει και τεράστιες ευκαιρίες. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πώς θα αξιοποιήσουμε μια ταχέως μεταβαλλόμενη τεχνολογία».
«Στην ΕΕ, το 2020, παρουσιάσαμε τον πρώτο νόμο για την τεχνητή νοημοσύνη. Θέλουμε να διευκολύνουμε την καινοτομία και ταυτόχρονα να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη. Αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα. Αυτό που κάνει ο κόσμος τώρα θα διαμορφώσει το μέλλον μας. Πιστεύω ότι η Ευρώπη – και οι εταίροι της – πρέπει να αναπτύξουν ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο για τους κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη», συνέχισε η Φον Ντερ Λάιεν.
Η Γερμανίδα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι η Ευρώπη και οι σύμμαχοί της θα πρέπει να αναπτύξουν ένα «παγκόσμιο πλαίσιο για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης», αλλά θα πρέπει επίσης να υπάρξουν πρότυπα που θα καθοριστούν σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των Ηνωμένων Εθνών.
«Θα χρειαστούμε ένα παρόμοιο όργανο με την Παγκόσμια Επιτροπή για το Κλίμα (IPCC), και εδώ χρειαζόμαστε πρόσθετη προσέγγιση επιστημόνων, επιχειρηματιών και επιχειρήσεων καινοτομίας. Αυτοί πρέπει να παράσχουν τη γνώση σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη – καθώς και τα πιθανά οφέλη για την ανθρωπότητα», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΕ.
Κινεζοποίηση με εξελιγμένο COVID PASS
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ινδία, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επέμεινε στην παγκόσμια υιοθέτηση «ψηφιακών δημόσιων υποδομών» κατά το πρότυπο της εφαρμογής COVID PASS που ανέπτυξε η ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
Πολλοί από εσάς είναι εξοικειωμένοι με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19. Η ΕΕ το ανέπτυξε για τον εαυτό της. Το μοντέλο ήταν τόσο λειτουργικό και τόσο αξιόπιστο που 51 χώρες σε 4 ηπείρους το υιοθέτησαν δωρεάν.
«Σήμερα, ο ΠΟΥ το χρησιμοποιεί ως παγκόσμιο πρότυπο για να διευκολύνει την κινητικότητα σε περιόδους απειλών για την υγεία. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Δρα Τέντρος για την εξαιρετική συνεργασία», πρόσθεσε.
Ευρωβουλευτές και στελέχη των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου έχουν εδώ και καιρό προειδοποιήσει ότι η προώθηση ενός διασυνοριακού συστήματος ψηφιακής ταυτότητας θα οδηγήσει στην «κινεζοποίηση» της Ευρώπης.
Ας μην ξεχνάμε ότι, όπως η κομμουνιστική Κίνα, έτσι και η ΕΕ επιδιώκει να εφαρμόσει ένα ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνον για τους σκοπούς που εξυπηρετεί ένα κοινό νόμισμα, αλλά και για να επιβάλει τα καπρίτσια των Βρυξελλών στα κράτη-μέλη και στους πολίτες τους.