Η ΧΩΡΑ ΞΑΝΑ Κ@ΛΟΧΑΝΕΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΩΡΩΝ!!! Προβλήματα από την κακοκαιρία -Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και σήμερα, μήνυμα 112 σε 7 περιοχές

Κοινοποίηση:
ΒΦΦΔΒ

ολλά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης τη βόρεια Ελλάδα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε χθες στον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς, στη Θάσο και δέχτηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Χαλκιδική, ενώ ήταν σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα. Χωρίς ρεύμα έμειναν η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη στον δήμο Αριστοτέλη, καθώς και η Συκιά και ο Νέος Μαρμαράς, στον δήμο Σιθωνίας.

Στις Σέρρες, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πτώσεις δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες, εν΄β δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς. Διακοπές ρεύματος μικρής και μεγαλύτερης διάρκειας καταγράφηκαν στους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας και Σιντικής. Χωρίς ρεύμα έμεινε και κομμάτι του κέντρου της πόλης των Σερρών.

Το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας κατέγραψε έντονα καιρικά φαινόμενα, στις Σέρρες, τη Καβάλα και τη Λήμνο, ενώ λίγο πριν τις 9 το βράδυ ξεκίνησε να βρέχει και στη Θεσσαλονίκη.

Μήνυμα από το 112

Την ίδια ώρα, συναγερμό στην Πολιτική προστασία έχουν σημάνει οι τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ για περαιτέρω κλιμάκωση της κακοκαιρίας, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112, μέσω του οποίου εστάλη μήνυμα στους κατοίκους και παραθεριστές, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες, ραγδαία φαινόμενα και με υψηλά ποσά βροχής.

Το μήνυμα από το 112 που εστάλη αναφέρει: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο: Παραθαλάσσιες περιοχές Αν. Μακεδονίας- Θράκης και Κ. Μακεδονίας, νησιά Β. Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν Στερεάς Ελλάδας και Εύβοια. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις- Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών.

Απεγκλωβισμός γυναίκας στη Θάσο

Προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν στη Θάσο, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό κατάκοιτης γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.

Χαλκιδική: Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές-Απεγκλωβίστηκαν τουρίστες

Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος σε Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι, αλλά και επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς στη Χαλκιδική σημειώθηκαν χθες Τετάρτη.

Όπως φαίνεται από ρεπορτάζ του GRTimes, oι ζημιές που δημιουργήθηκαν στη Συκιά είναι αρκετές, ενώ σε ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή εγκλωβίστηκε ένα όχημα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε τουρίστες από τη Βουλγαρία.

«Κληθήκαμε το μεσημέρι και με μηχανήματα του δήμου απεγκλωβίσαμε τους τουρίστες», μετέφερε σχετικά στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος.
Συκιά: Πλημμύρισε το παραλιακό μέτωπο

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Συκιάς, Δημήτρης Μελίσσης, ανέφερε:

«Ο δρόμος της παλιάς επαρχιακής οδού Συκιάς έχει μετατραπεί σε ποτάμι, ενώ έχει πλημμυρήσει η παραλία αλλά και ο κεντρικός δρόμος, όπου αυτήν την ώρα δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

»Ακόμη, κάτω από τη γέφυρα στην παραλία Συκιάς, τα νερά της βροχής έχουν σχηματίσει ένα ορμητικό ποτάμι. Επιπλέον, έχει πλημμυρίσει και στην παραλία Τουρκολιμνιώνα. Σε σούπερ μάρκετ αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες, με τον κόσμο μέσα, για να μην μπουν τα ορμητικά νερά.

»Κινητοποιήθηκαν τα μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προκειμένου να διευθετήσουν όσα περισσότερα ζητήματα γίνεται».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: