Η Χεζμπολάχ σε κρίση: Η απώλεια του ηγέτη και οι στρατηγικές του Ισραήλ

Κοινοποίηση:
xezmpolax

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Χερτσί Χαλεβί, δήλωσε ότι η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ από το Λίβανο έχει υποστεί σοβαρές απώλειες σε όπλα και στελέχη λόγω των ισραηλινών επιθέσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η οργάνωση έχει χάσει τον επικεφαλής της και το Ισραήλ θα πρέπει να συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον της.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, οι πρόσφατες επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο 32 ατόμων στην περιοχή Αΐν Ντελέμπ στα νότια και τουλάχιστον 25 στην περιοχή Μπααλμπέκ-Χερμέλ στα ανατολικά. Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες είχαν σκοτωθεί 14 διασώστες.

«Έχασε τον επικεφαλής της και πρέπει να συνεχίσουμε να πλήττουμε σκληρά τη Χεζμπολάχ», είπε ο Χερτσί Χαλεβί.

Με βάση στοιχεία του υπουργείου, περισσότεροι από 1.000 Λιβανέζοι σκοτώθηκαν και 6.000 τραυματίστηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Δεν διευκρινίστηκε πόσοι από αυτούς είναι άμαχοι. Η κυβέρνηση λέει ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας, έχει εκτοπιστεί.

Ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνέχισαν και κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, με τις δυνατές εκρήξεις των νέων αεροπορικών πληγμάτων να αντηχούν στην πρωτεύουσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response