Η Χεζμπολάχ στόχευσε με drone την κατοικία του Νετανιάχου! Ισραήλ: το Ιράν φταίει

Κοινοποίηση:
ΩΔΣΩΔΩΣΔ

Ένα drone το οποίο εκτοξεύθηκε απο την Λιβανέζικη Αντίσταση, διέσχιζε τους ουρανούς του Ισραήλ επί μια ώρα και στόχευσε την κατοικία του Νετανιάχου στην Καισάρεια. Yψηλόβαθμος της κυβέρνησης του Ισραήλ: “το Ιράν αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.” Το Ισραήλ κλειδώνει το στόχο, φωτογραφίζει το Ιράν για να νομιμοποιήσει την επίθεσή του εναντίον του που θα δώσει μαζί με τη συλλογική Δύση……

To λιβανέζικο drone διέσχισε 70 χλμ χωρίς ν΄αναχαιτιστεί μέχρι να καταλήξει μια ανάσα από την οικία του Νετανιάχου που μόνο αυτός ξέρει τελικά αν ήταν ή δεν ήταν εκεί την ώρα τη επίθεσης.

Σε ένα συμβάν ασφαλείας που περιγράφεται ως «δύσκολο» από το Ισραήλ, ένα drone πέταξε περίπου 70 χιλιόμετρα από τον Λίβανο και χτύπησε απευθείας την κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια και θραύσματα έπεσαν σε ένα γειτονικό κτίριο. Σύμφωνα με την εβραϊκή εφημερίδα, Yedioth Ahronoth”: “Το γραφείο του Νετανιάχου δεν δήλωσε εάν ο πρωθυπουργός ήταν παρών στην κατοικία του στην περιοχή” και αργότερα, το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε: “Ένα drone χτύπησε το κτίριο όπου κατοικεί ο Νετανιάχου στην Καισάρεια, αλλά δεν ήταν εκεί». Ένα ισραηλινό ελικόπτερο Apache προσπάθησε να καταρρίψει το drone στον ουρανό της Acre αλλά απέτυχε και το drone συνέχισε τη διείσδυσή του στον εναέριο χώρο μέχρι που εξερράγη σε ένα κτίριο στην Καισάρεια.

Ασθενοφόρα και αστυνομικές ομάδες αναπτύχθηκαν σε μεγάλο αριθμό γύρω από το στοχευόμενο κτίριο. Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι «το drone που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο περιπλανήθηκε για μια ώρα στον εναέριο χώρο του «Ισραήλ», σημειώνοντας ότι μέρες μετά το χτύπημα στο στρατόπεδο της Ταξιαρχίας «Golani» στο Wadi Ara, το drone μπόρεσε να παρακάμψει τις διαστρωματώσεις της εναέριας άμυνας του Ισραήλ. Επιτελικοί της αεράμυνας και ελικόπτερα έφτασαν στην Καισάρεια, επιβεβαιώνοντας ότι το στοχευόμενο κτίριο είναι η προσωπική κατοικία του Νετανιάχου. Τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης, ότι το drone πέτυχε απευθείας χτύπημα και η έκρηξή του προκάλεσε θύματα. Ταυτόχρονα με την έκρηξη του drone, ήχησαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στη στρατιωτική βάση «Glilot», όπου βρίσκεται το αρχηγείο της Μονάδας 8200. Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε έρευνα για να εξακριβώσει τους λόγους της αποτυχίας του συστήματος αεράμυνας να αναχαιτίσει το drone που είχε ως στόχο την κατοικία του Νετανιάχου και την αποτυχία ενεργοποίησης των σειρήνων κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής. Η στρατιωτική ηγεσία επέβαλε λογοκρισία με απαγόρευση δημοσίευσης οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με το στοχευόμενο κτίριο.

▪️Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρία drones εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ, το ένα εκ των οποίων χτύπησε ένα κτίριο στην Καισάρεια και τα άλλα δύο drones αναχαιτίστηκαν.

▪️Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ σήμερα το πρωί λόγω επίθεσης με drone στην περιοχή Glilot, όπου βρίσκεται η κύρια βάση πληροφοριών του στρατηγείου IDF και της Μοσάντ.

Ενημερώσεις Διευθύνοντος Συμβούλου MDA: Σκοτώθηκε σε μπαράζ επίθεσης από Χεζμπολάχ στο Acre στο Ισραήλ..

Συναγερμοί ξανά στην περιοχή Kiryat και στην Acre

Ο Νετανιάχου μετά από απόπειρα να καταστρέψει το σπίτι του στην Καισάρεια εμφανίστηκε σε βίντεο με μαύρο γυαλί και δήλωσε: «Τίποτα δεν θα μας αποτρέψει θα το πάμε ως το τέλος»..

Όπως επιβεβαιώθηκε από το βίντεο, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια σημαντική αποτυχία σε μια επιχείρηση αναχαίτισης, καθώς ένα διεισδυτικό drone πέταξε ακριβώς δίπλα στο στρατιωτικό ελικόπτερο που το αναζητούσε στα περίχωρα της κατεχόμενης Χάιφα.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ένα drone εξερράγη σε κτίριο στην Καισάρεια, κοντά στην κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, με το drone να πετυχαίνει απευθείας χτύπημα και να προκαλεί τραυματισμούς. Αργότερα, αναφέρθηκε ότι μια τεράστια έκρηξη ακούστηκε στο κεντρικό «Ισραήλ», με ένα drone να χτυπά χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Σε πρώτη φάση, οι σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ χωρίς καμία τέτοια ειδοποίηση να έχει ενεργοποιηθεί στην εφαρμογή Home Front Command στα τηλέφωνα, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο ισραηλινός στρατός κατοχής παραδέχτηκε επίσης ότι ένα drone εξερράγη καθώς η αεράμυνα απέτυχε να το αναχαιτίσει και η αστυνομία έκλεισε δρόμους στην Καισάρεια για να εμποδίσει τα μέσα ενημέρωσης να πλησιάσουν στον τόπο της συντριβής του drone. Το γραφείο του Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι το drone είχε στόχο το σπίτι του.

ΠΗΓΗ: dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response