Καμιά καταγγελία στην Αστυνομία στην Χίο για την Κιβωτό
Γράφει ο Γιάννης Τζούμας
«Καμία καταγγελία δεν είχε γίνει στην Αστυνομία στην Χίο για την Κιβωτό στο Αίπος, ούτε ποτέ μας δόθηκε παραγγελία από την Αθήνα να ερευνήσουμε κάτι. Ότι γνωρίζουμε για τα γεγονότα είναι όσα γράφονται στην Αθήνα».
Αυτή την απάντηση, μου έδωσε εμπειρότατο τοπικό ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας στο νησί μας, στο οποίο απευθύνθηκα και το οποίο εμπιστεύομαι.
Συνεπώς ότι ακούμε και ότι διαβάζουμε καταγγέλθηκε στην Αθήνα. Ότι συνέβη και εδώ, και αυτά που ακούγονται δεν είναι ευχάριστα.
Να λοιπόν που μετά τις χαρές έρχονται οι φουρτούνες. Να που η ιστορία επαναλαμβάνεται με τα… Ωσαννά και με το… Σταύρωσον αυτόν.
Και άντε τώρα στην ποδιά του παπά Αντώνη, που συνωστίζονταν όλοι για μια συνέντευξη, να είναι τώρα μαζεμένοι, όχι μόνο όσοι πασχίζουν για ενημέρωση, αλλά και όλα τα κοράκια της δημοσιογραφίας, που διψάνε για… σπέρμα και τρέφονται με… αίμα.
Ποιά πρέπει να είναι η απάντηση;
Η διαφάνεια, η πλήρης διευκόλυνση των αρχών να βρούν την άκρη της όποιας παρανομίας και η συνέχιση του έργου της Κιβωτού, εκτός αν το αναλάβει αυτό η… Πολιτεία.
Αλήθεια, το έχουμε ποτέ σκεφτεί αυτό;
Σε μια υπόθεση που αφορά κακοποιημένα παιδιά, πληγωμένα παιδιά, πεταμένα, ναι πεταμένα παιδιά, πεινασμένα παιδιά, ανέστια, άστεγα, τι δουλειά έχει ένας… παπάς;
Και όμως μέχρι σήμερα τα καταφέρνει, φέρει σε πέρας με τους συνεργάτες του ένα άθλο. Αλήθεια, αυτό θα αμαυρωθεί επειδή χώθηκε στον χώρο τους ένας ανώμαλος;
Πρέπει να βρεθεί; Βεβαίως. Πρέπει αυτό να παταχθεί; Βεβαίως. Αλλά αυτό τι σημαίνει; Όταν αύριο ο τάδε Εισαγγελέας δώσει παραγγελία στην Κιβωτό να πάρει το τάδε παιδί, που βρέθηκε πεταμένο, ναι πεταμένο δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών, τι πρέπει να πεί η Κιβωτός; Συγνώμη γεμίσαμε; Συγνώμη δεν το παίρνουμε; Πότε το είπε αυτό;
Να γίνουμε σαφείς αν δεν γίναμε. Καταλάβαμε ότι αυτό που κάνει ο παπά Αντώνης Παπανικολάου, είναι δουλειά της Πολιτείας, που λουφάρει απ’ αυτό συστηματικά και αδιαλείπτως;
Η περίθαλψη κακοποιημένων παιδιών απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, ειδικούς παιδαγωγούς, επαγγελματίες. Απαιτεί χώρους, τροφοδοσία, σίτιση, στέγαση, μόρφωση, ψυχαγωγία, απασχόληση.
Που είναι σε όλα αυτά η Πολιτεία; Που είναι οι κοινωνικές της δομές;
Δεν υπάρχουν και το κενό αυτό το καλύπτει η Κιβωτός και όχι μόνο.
Αυτό τι σημαίνει ότι η Κιβωτός θα δρά χωρίς κανόνες και έλεγχο; Όχι βεβαίως, αλλά να μην φτάσουμε στην άλλη άκρη και να ζητάμε την σταύρωση του παπά Αντώνη, που αντί να το ρίξει στις ψαλμωδίες και τους Εσπερινούς, χωρίς να αμελήσει και αυτά, έστησε από το μηδέν το θαύμα της Κιβωτού;
Ας κρατήσουμε για το τέλος τον τίτλο. Και την ουσία όμως. Το έργο της Κιβωτού είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Δεν θα αμαυρωθεί και δεν πρέπει να φρεναριστεί.
Υ.Γ: H Kιβωτός έχει μια εν δυνάμει αδυναμία. Στο τιμόνι της είναι ένας παπάς. Και η Χριστιανική θρησκεία εκτός της αγάπης έχει και μια αδυναμία στην συγχώρεση. Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν συγχωρούνται. Η Κιβωτός έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά με έναν πολύ σκληρό κόσμο. Ημερεύει θηρία και ήταν θέμα χρόνου ένα θηρίο να… δαγκώσει.
πηγή: alithia.gr
Στο μεταξυ, ο γνωστος Ανθελλην Παναγιωτης Δημητρας, εχει μηνυσει τον “Πατερα” Αντωνιο Παπανικολαου, για ρατσισμο και ρητορικη μισους! Η λογικη, του παραλογου! Φανταστειτε να περιεθαλπτε και Ελληνοπουλα!
Αφού μάζευε όλα τα προσφυγάκια ταλιμπανάκια , ας πρόσεχε.
Να αποσυρθεί ο παπάς και να αναλαβει υπεύθυνα τη ΜΚΟ ο Μητσοτάκης,το ίδιο το μπουρδέλο το κράτος δηλαδή.
Οποιος καει απ’ τον χυλο, φυσαει και το γιαουρτι! Εξ’ και οι συσχετοσυνειρμοι!
Στην τοποθέτησή του ο Γ. Μαυρίκος στη Βουλή είχε αναφερθεί στο παράδειγμα της ΜΚΟ «Κιβωτός», που εκείνη την χρονιά είχε αποκαλυφθεί στη Γαλλία ότι έκανε εμπόριο παιδιών από το Τσαντ!
Eνας ιερεας με μεγαλη πλεον ΜΚΟ με παραρτηματα, με πλουσιο φιλανθρωπικο εργο, με αντικειμενο γυρο, απο τα παιδια. Να εμπλαικεται με παιδοφιλια, βιασμους κλπ. !!!
ΑΥΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ Ανθρωπακια τις λιγης και ανυπαρκτης δημοσιογραφιας..;; Τελευταια ειναι ο καιρος φαινεται.. απο το Greek Mee Too, στους παιδοφιλους και τους βιαστες.
Μην την πεφτετε ετσι ανθρωποφαγα και λαικιστικα για να πουλησετε ενα φυλλο ή ενα like παραπανω.. σκεφτειτε λιγο.. αποψη μου βεβαια..
««…… η συνέχιση του έργου της Κιβωτού, εκτός αν το αναλάβει αυτό η… Πολιτεία.»» ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
«« Η περίθαλψη κακοποιημένων παιδιών απαιτεί…………… Που είναι σε όλα αυτά η Πολιτεία; Που είναι οι κοινωνικές της δομές;»» σε ενα ανυπαρκτο κρατος ψάχνετε για βελόνες στα άχυρα.
Περίεργη ΜΚΟ πάντως. Τι διαφορά εχει απο τις άλλες; Κ αυτή η ΜΚΟ τ παπά ξένους βοηθάει