Η ίντερσεξ αθλήτρια Ιμανέ Κελίφ έσπασε τη σιωπή της – “Ένα χρυσό μετάλλιο θα είναι η απάντησή μου”

Κοινοποίηση:
b411a8b1-c783-4584-8007-072da1a4006a

Η ίντερσεξ αθλήτρια έδωσε συνέντευξη στο αραβικό SNTV και μίλησε για την Ιταλίδα αντίπαλο της αλλά σχολίασε και τα όσα λέγονται για το φύλο και τον αποκλεισμό της από την ΔΟΕ.

Για ότι ειπώθηκε για το φύλο της είπε: «Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις Ολυμπιακές αρχές και να αποφύγουν τον εκφοβισμό όλων των αθλητών γιατί έχει σημαντικές επιπτώσεις», τόνισε.

«Μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους, μπορεί να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και εξαιτίας αυτού, τους ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό», πρόσθεσε.

«Μιλάω με την οικογένειά μου δύο φορές την εβδομάδα. Ελπίζω όσα λέγονται να μην τους έχουν επηρεάσει βαθιά», είπε. «Ανησυχούν, αλλά ένα χρυσό μετάλλιο θα ήταν η καλύτερη απάντηση για όσα λέγονται».

Η ΔΟΕ έχει δεχθεί κριτική σχετικά με τη συμπερίληψη της ίδιας και άλλης μία πυγμάχου στην Πυγμαχία Γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, οι οποίες έχουν προηγουμένως αποκλειστεί από άλλες διοργανώσεις πυγμαχίας λόγω του φύλου τους. Και στις δύο δεν είχε επιτραπεί να αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας γυναικών, καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις συμμέτοχης τους, επειδή απέτυχαν στον έλεγχο φύλου, σύμφωνα με τα κριτήρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Στη συνέντευξη πάντως όταν η Khelif ρωτήθηκε αν είχε υποβληθεί σε ελέγχους εκτός από έλεγχο ντόπινγκ, είπε ότι δεν θέλει να μιλήσει γι’ αυτό.

 Για την απόφαση της ΔΟΕ, είπε «,ξέρω ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή με δικαίωσε και είμαι χαρούμενη, γιατί δείχνει την αλήθεια».

«Ήρθα εδώ για ένα μετάλλιο και για να αγωνιστώ για ένα μετάλλιο. Σίγουρα θα αγωνιστώ για να βελτιωθώ (και) να γίνω καλύτερη», τόνισε, αναφέροντας πως δεν παρακολουθεί τι γίνεται και λέγεται στα social media.

Ο επόμενος αγώνας του Khelif στο Παρίσι είναι εναντίον της Janjaem Suwannapheng από την Ταϊλάνδη. Εάν η Khelif κερδίσει και πάλι, θα αγωνιστεί για το χρυσό μετάλλιο την Παρασκευή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ισα σεμνα το παιζεις κι αγρια! Μπορω να σε βοηθησω να…ηρεμησεις!
    Καλο μεταλιο και…μυστικο δειπνο!

  2. σε 100 χρόνια όλοι οι άνθρωποι θα είναι χωρίς φύλο χωρίς πέος όρχεις κλειτορείδα κόλπο.τελείως φλατ-επίπεδο μπροστά για έλεγχο του πλυθησμού.

  3. ααα ρε επρεπε να ζεις στην Αρχαια Ελλαδα !!! τι??? αφυλη??? στον ΚΑΙΑΔΑ!!!! αντε μας τα χετε κανει τσουρεκια με την βρωμοδιαφορετικοτητα σας!!

    1. Εκεί πετούσαν όμως και βαριά αρρώστους παιδιά με down γέρους γενικά όλες τις ευπαθείς ομάδες. Τότε δεν υπολόγιζαν διαφορετικότητα σε μωρά που γεννιούνταν με προβλήματα. Εννοείς ότι και σήμερα πρέπει να γίνεται το ίδιο.

      1. Στον Καιάδα δεν πετούσαν τα ασθενικά παιδιά, αυτός είναι ένας μύθος που ήθελε να δείξει πόσο σκληρή ήταν η κοινωνία της Σπάρτης. Στον Καιάδα πετούσαν τους προδότες.

    2. ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΤΟΥΣΑΝ,,,ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΥΓΚΡΕ ΣΤΗΣ ΝΔ,,,ΤΟΣΥ ΚΥΝΑΙΔΟΥΣ,,,ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΑΘΗΝΑΜΠΟΥΛ

Comments are closed.